82 yaşındaki hasta Rezum ile sağlığına kavuştu

82 yaşındaki hasta Rezum ile sağlığına kavuştu

Prostat büyümesi nedeniyle Özel Sağlık Hastanesi'ne başvuran Mehmet Kılıç (82) Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna tarafından gerçekleştirilen Rezum operasyonuyla tedavi oldu

İdrarında kan görülen ve idrarda zorlanma nedeniyle sonda ile yaşamak zorunda kalan Mehmet Kılıç'ın durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna, prostat dokusunun su buharı ile yok edildiği operasyonun ardından hastanın sondadan kurtulduğunu ve şikayetinin ortadan kalktığını söyledi.

Mehmet Kılıç'ın ileri yaşı ve kan değerlerinin düşük olması nedeniyle Türkiye'de birkaç hastanede uygulanan Rezum tedavisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Turna, “ Rezum, ürolojideki en son teknolojik atılımdır. Rezum işlemi ameliyat olması riskli ve önemli sağlık sorunları olan yaşlı hastalar için devrim niteliğindedir. Çünkü bu işlem lokal anestezi altında yapılabilir. İşlem büyük prostatlarda bile başından sonuna kadar 10 dakika kadar sürer. Hastalar aynı gün evlerine gidebilir. İyileşme süresi daha uzun olan diğer tedavi metodları ile karşılaştırıldığında Rezum sonrası hastalar daha hızlı gündelik yaşantılarına dönerler. Yaşa bağlı prostat büyümesi olan hastalarda yeni jenerasyon radyofrekans enerji ile büyümüş prostat dokusunun su buharı ile yok edilmesi amaçlanır. İşlem kapalı (endoskopik) olarak uygulanmaktadır. Prostat dokusuna idrar yolundan geçen kamera ile girildikten sonra küçük iğneler saplanır. Bu iğneler ile dokuda eritici bir etki gerçekleştirilir ve büyümüş doku tahrip edilerek ortadan kaldırılır” diye konuştu.

AVANTAJ SAĞLIYOR

Rezum tedavisinin dünyada 2017 yılından beri uygulandığını ve hastalara önemli avantaj sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Burak Turna, “ Bu işlemden büyük fayda gören yaş grubu da prostat büyümesi olan genç erkek hasta grubudur. Bu hastalar geleneksel klasik yöntemlerle tedavi olduklarında cinsel problemler ve özellikle meninin geri kaçması gibi boşalma problemleri yaşamaktadırlar. Oysa Rezum sonrası geriye boşalma probleminin görülme olasılığı % 1 civarındadır. Rezum yöntemi diğer tedavilerin aksine cinsel fonksiyonları korumaktadır. İleri yaşlarda ameliyat riski bulunanlarda başarıyla uygulanabilmektedir” dedi.

Dr Turna, bu yöntemin özellikle Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde çok popüler olduğunu ve kendisinin de İngiltere'den döndükten sonra bu yöntemi Türkiye’ye kazandırdıklarını belirtti. Rezum tedavisinin özellikle iyi huylu prostat tedavisinde kullanıldığını hem genç hem de ileri yaştaki hastalarda başarılı sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.