9 Ağustos 2017 gündemi

9 Ağustos 2017 gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   09.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.5295

AVRO-EURO: 4.1460

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5765

ALTIN-GOLD: 142.2000

 

 

BAKAN KAYA: BU DÜZENLEME KADINLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ ÖNLEYECEK

İl ve ilçe müftülüklerine nikâh kıyma yetkisi verilmesi" konusunda yazılı bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, önceliklerinin her zaman kadınların haklarını korumak olduğunu belirterek, düzenlemenin resmi nikâh şartlarını değiştirmediğini ve kadınların yararına sonuçlar doğuracağını ifade etti.

 

ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

 

POLİTİKA   

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARTIK DÜNYA TÜRKİYE'Yİ KONUŞUYOR

Trabzon'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda'' dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Erdoğan, ''Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Türkiye'de adalet, özgürlük yokmuş. Yazıklar olsun'' ifadesini kullandı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

CHP liderinin Alman dergisine verdiği röportaja sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de can güvenliği yok, mal güvenliği yok, turistler gelmesin" diyor. Bu ne demek, bu memleketin bir evladıysan nasıl sen ülkeni dünyaya şikâyet edersin. Sen bu ülkenin evladı değil misin" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A SERT TEPKİ: BU CESARETİ SEN VERDİN ONA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski AKP MKYK üyesi Ayhan Ogan'ın 'Yeni devlet kuruluyor, kurucusu da Sayın Erdoğan'dır' sözlerine tepki göstererek, "Densiz bir kişi, ahlaksız bir kişi. Kabahat onda değil, ona söyletende kabahat. Partisinin genel başkanı bir konuşsun bakalım, ne diyor o? Buna, bu cesareti sen verdin. Cumhuriyetten intikam almak istiyorlar. Atatürk'ten intikam almak istiyorlar" dedi.

 

HDP'Lİ AYHAN BİLGEN KELEPÇEYİ REDDETTİ

HDP sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in 11 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada 7 ay sonra ilk kez duruşma yapıldı. Mahkeme, Bilgen’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

DÜNYA   

 

ALMAN MİLLETVEKİLLERİ NATO ARACILIĞIYLA KONYA'YA GELİYOR

Alman kamu televizyonu ARD, Ankara'nın NATO'nun daveti üzerine ziyaret izni verdiğini duyurdu. ARD'nin haberinde, vekillerin NATO organizasyonuyla Konya üssünü  8 Eylül'de ziyaret edeceği aktarıldı.

 

BARZANİ: REFERANDUMUN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

 

EKONOMİ 

 

SANAYİ ÜRETİMİ HAZİRAN'DA GERİLEDİ

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalış gösterdi.

 

BAKAN EROĞLU'NDAN MÜTEAHHİTLERE UYARI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıktan iş alan müteahhit firmalara "Sözleşmede belirtilen tarih bir gün bile geçse işiniz feshedilecek." uyarısında bulundu.

 

BANKALARIN ATM'LERİ ORTAK KULLANMASI GÜNDEMDE

Operasyonel giderlerin daha iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen TBB Başkanı Aydın, 3-4 bankanın ATM ve POS ortaklığı yapmasının 1 milyar doları geçen tasarruf sağlayacağını bu konu üzerinde çalışma yapabileceklerini bildirdi.

 

TOPBAŞ: YENİ METRO HATTINDA GÜNDE 500 BİN YOLCU TAŞINACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın TBM'lerin kaynak programına katılarak çift yönlü kazma işlemlerinin başlama startı verdiği Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı tamamlandığında, günde 500 bin yolcu taşıyacak.

 

BMC'DEN 529 ARAÇ ALIMI İÇİN SÖZLEŞME

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlanan 529 adet taktik tekerlekli araç (TTA) alımı projesinde ana yüklenici olarak BMC Otomotiv ile çalışma yürütülmesine karar verildiğini ve ilgili sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

 

BAVUL.COM TÜRKİYE'DEN ÇEKİLME KARARI ALDI

İspanyol GED Capital yatırım fonunun kontrolündeki Doğu Avrupa'nın en büyük seyahat acentesi Paravion, 2015 yılında Turkcell'den satın aldığı Bavul.com platformunu kapatma kararı aldı

 

SPOR   

 

TÜRKİYE KUPASI'NDA GRUPLAR KALDIRILDI

Türkiye Kupası'nda grup maçları sistemi kaldırıldı. Tüm kupa maçları eleme sistemi ile oynanacak. Son 16 turuna kadar tek, çeyrek finalden itibaren de çift maçlı eliminasyon sistemi uygulanacak.

 

BEŞİKTAŞ, KONYASPOR VE FİKRET ORMAN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde yaşanan olaylar sebebiyle Beşiktaş, Konyaspor ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman PFDK'ya sevk edildi.

 

AZİZ YILDIRIM: EMRE MOR'A 10 MİLYON AVROLUK TEKLİF YAPTIK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Almanya'nın Borussia Dortmund takımında forma giyen milli futbolcu Emre Mor'a 10 milyon avroluk teklif yaptıklarını söyledi.

 

DURSUN ÖZBEK KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLDU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Göksel Gümüşdağ'ın görevini bırakmasının ardından boşalan Kulüpler Birliği Başkanlığı koltuğuna aday oldu.

 

UEFA SÜPER KUPA'NIN SAHİBİ REAL MADRİD

Futbolda 42. UEFA Süper Kupa'da Real Madrid, Manchester United'ı 2-1 yenerek üst üste ikinci kez kupayı kazandı.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.