9 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

9 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

9 Ağustos 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                   09.08.2018

 

DOLAR-USD: 5.2840

AVRO-EURO: 6.1415

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.8150

ALTIN-GOLD: 206.0500

 

 

ORDU'DA SEL AFETE DÖNÜŞTÜ 

Ordu'da etkili olan sağanak yağmur ilçelerde sele dönüştü. En ağır hasar ise Ünye, Fatsa, Perşembe ilçelerinde meydana geldi. Bölgede toplam 8 köprü yıkıldı. Selde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ile kurtarılırken, bir fabrikada mahsur 165 işçi ise helikopterlerle kurtarıldı. Ordu'ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm maddi kayıplar devlet tarafından karşılanacak" dedi.

 

POLİTİKA                                                      

 

KILIÇDAROĞLU: PARTİDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

A takımında değişikliğe gitmeye hazırlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. "Partide yeni bir dönemin başlayacağını" belirten Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı Perşembe ya da Cuma günü açıklaması bekleniyor.

 

İSTİFA EDEN HALAÇOĞLU'NDAN AKŞENER'E SERT SÖZLER

İYİ Parti'nin 12 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kurultayı öncesinde istifa eden kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu ve Nevzat Bor İYİ Parti hakkında ağır eleştirilerde bulundu. Halaçoğlu, "Biz 2.5 senedir demokrasi ve hukuk devleti için mücadele ediyoruz… İYİ Parti'nin bu mücadeleyi bizim gibi düşünerek hareket ettiğini zannettik. Fakat yanıldık. Onun için 'kandırıldık' diyoruz" dedi.

 

DESTİCİ: YASA ÇIKARSA ABDULLAH ÖCALAN İDAM EDİLİR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara milletvekili Mustafa Destici, idam cezasının tekrar hukuk sistemine girmesinin kamu talebi olduğunu öne sürdü. Destici, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili bir soruya da “İdam cezası gelirse idam edilir" diyerek cevap verdi.

 

DÜNYA                                             

 

ABD'DEN TÜRK HEYETİYLE YAPILAN GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetinin ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

 

LİBERMAN: SURİYE, ESKİ BOYUTLARINA ERİŞECEK VE ONU DA GEÇECEK YENİ BİR ORDU KURUYOR

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Suriye rejiminin yeni ve geniş çaplı bir ordu kurduğunu öne sürerek, bu ordunun eski gücünü ve boyutlarını aştığını ifade etti.

 

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF: ARTIK KİMSE ABD'YE GÜVENMİYOR

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, yaptığı açıklamada, ABD'nin 'istikrarsız kararları yüzünden dünyanın güvenini kaybettiğini' ve bu sebeple 'ABD'yle yeni görüşmeleri düşünmenin zor olduğunu' söyledi.

 

EKONOMİ                                        

 

ENERJİ BAKANI: AKKUYU VE SİNOP'TAN SONRA 3. NÜKLEER SANTRALİ TRAKYA'DA YAPACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Akkuyu ve Sinop'tan sonra 3. nükleer santrali Çin'le birlikte Trakya'da yapacağız' dedi.

 

 

DEV ALMAN ENERJİ ŞİRKETİ TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR

Alman EWE Türkiye’den çıkıyor yerine Azeri SOCAR geliyor. Oldenburg merkezli enerji şirketi EWE’nin, şehiriçi doğalgaz dağıtımı yapan Bursagaz ve Kayserigaz'daki hisselerini satmak üzere potansiyel alıcılarla yaptığı görüşmeler büyük ölçüde tamamlandı. Alman devine, Azeri devi SOCAR da talip oldu.

 

5 ORTAK LODOS İLE RÜZGARA GİRDİ

Cengiz, MNG, Limak, Kolin ve Kalyon holdinglerin oluşturduğu 5'li, Alto Holding’e ait Lodos Elektrik Üretim A.Ş.’nin tamamını almak için görüşmelere başladı.

 

TBB BAŞKANI AYDIN: ‘2. GRUP KREDİLERDE SORUNLUYA DÖNÜŞ ORANI % 10-15 OLUR’

Bankacılık sektöründe yılsonu kredi büyümesinin yüzde 15-16 seviyesinde gerçekleşmesini bekleyen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Aydın, "2. grup kredilerde sorunluya dönüş oranı % 10 - 15 olur" dedi.

 

BOOKİNG’TEN SONRA DİĞER BENZER SİTELERE DE DAVA AÇILIYOR

TÜRSAB Yönetim Kurulu aldığı karar sonucunda booking.com benzeri şekilde yurtdışı merkezli, Türkiye’de vergi ödemeyen online rezervasyon sitelerine dava açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda davaya konu 20’ye yakın internet sitesinin olduğu ifade ediliyor. İsmi geçen 20 site arasında airbnb, agoda, skyscaner ve expedia gibi dünyaca ünlü rezervasyon siteleri de bulunuyor.

 

AVM'LERDEN 'DOLAR' MESAJI: PERAKENDECİLERE DESTEK OLACAĞIZ

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, dövizdeki artış sonrası kira/ciro oranında problem yaşan perakendecilere destek olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

 

TEKNOSA'DAN İLK YARIDA 1 MİLYAR 700 MİLYON TL CİRO

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Yılın ikinci çeyreğinde 892,5 milyon TL ciro elde ederek büyümemizi sürdürdük. İlk 6 ay ciromuz 1 milyar 700 milyon TL'ye ulaştı" dedi.

 

SPOR                          

 

RAMİL GULİYEV 200 METREDE FİNALDE

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede milli atlet Ramil Guliyev, finale yükseldi. Erkekler 200 metre final yarışı, bugün TSİ 22.05'te yapılacak.

 

GÜNEŞ: İLK MAÇTA GOL YEMEDEN KAZANMAK BİR AVANTAJDIR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda bugün konuk edecekleri Avusturya temsilcisi LASK Linz'i gol yemeden mağlup etmenin tur için önemli olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.