9 Aralık 2017 Türkiye gündemi

9 Aralık 2017 Türkiye gündemi

9 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         09.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8395

AVRO-EURO: 4.5180

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1350

ALTIN-GOLD: 154.0500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AİHM'İN KARARLARININ UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Trakya Türklerine hitaben, "Sizlerin, Lozan Anlaşması, Avrupa Birliği müktesebatı ve evrensel insan hakları anlayışına uygun olarak her türlü imkândan yararlanmanızı istiyoruz. Bu çerçevede, AİHM'in kararlarının uygulanmasını bekliyoruz" dedi.

 

BOZDAĞ: ABD VE İSRAİL'İ KINIYORUZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Cuma günü Mescid-i Aksa/Batı Şeria'da yaşananlardan dolayı İsrail'i/buna sebep Trump yönetimini kınıyoruz. İsrail'i aklıselim ile hareket etmeye ve şiddete son vermeye davet ediyoruz" dedi.

 

PUTİN, ANKARA'YA GELİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 11 Aralık Pazartesi günü Ankara'ya gelecek.

 

33 ASKER DAHA TUTUKLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturmada 33 asker daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı 188'e yükseldi. İtirafçı asker sayısı ise 65'e yükseldi.

 

POLİTİKA                                                                                                               

 

AK PARTİ GENEL SEKRETERİ ŞAHİN: KUDÜS KARARI ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE TAMAMEN AYKIRIDIR

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Kudüs'ün Müslümanlar için kutsal bir şehir olduğunu belirterek, "Alınmış olan karar, Kudüs'ün tarihi statüsüne uluslararası sözleşmelere ve diplomasiye tamamen aykırıdır." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN LOZAN ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Lozan Anlaşması'na uygun olarak azınlıklara kendi dini liderlerini seçme hakkı vermesine karşın, Yunanistan'da Türklere bu hakkın tanınmadığını söyledi.

 

CHP'Lİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Müfettişleri’nin hakkında rapor hazırladığı CHP’li İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP MYK'yı olağanüstü olarak saat 12.00'de Ataşehir Belediyesi'nde toplama kararı aldı.

 

CHP'DEN ZARRAB VE KUDÜS AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının sembolik olmadığını, bölge barışını tehdit edeceğini belirtti. Zarrab davasıyla ilgili de konuşan Özel, Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatı ile 4 bakan ve Reza Zarrab'ı yargılaması gerektiğini söyledi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                             

 

İSRAİL ASKERLERİNDEN GERÇEK MERMİ VE GÖZ YAŞARTICI GAZLA MÜDAHALE

İsrail askerleri, cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'daki gösterilere sert şekilde müdahale etti, Batı Şeria'da göstericilere de gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı.

 

LAVROV'DAN ABD'YE: KUDÜS KARARI TÜM ANLAŞMALARA AYKIRI

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının mevcut tüm anlaşmalara aykırı olduğunu vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “ABD’nin bu kararı, uluslararası toplumu hiç de eşit olmayan iki parçaya bölmüştür” dedi.

 

SARRAF'IN TANIK OLDUĞU DAVADA 9. GÜN: ESKİ CIA GÖREVLİSİ COHEN İFADE VERDİ

New York’ta devam eden 'ABD Hakan Atilla'ya karşı' davasının ikinci tanığı eski CIA görevlisi David Cohen, "İran'ın yaptırımları atlatmak için 'aldatıcı uygulamalara' başvurduğunu Atilla'ya bildirdiğini" savundu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                

 

SANAYİ ÜRETİMİ EKİMDE BEKLENTİLERİ AŞTI

Ekim ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 7,3 aylık bazda yüzde 0,7 artış kaydederek beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

 

TÜRKİYE'DE YABANCI TURİST SAYISI YÜZDE 28 ARTTI

Türkiye'ye ocak-ekim döneminde gelen 29 milyonu aşkın yabancı ziyaretçinin yüzde 63'ünün tercihi Antalya ve İstanbul oldu. Ülkeye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,01 arttı.

 

BAKAN ARSLAN'DAN HIZLI TREN MÜJDESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılında İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar üzerinden Burdur, Isparta güzergâhından Antalya’ya erişecek demiryolu projesinin başlayacağı müjdesini verdi.

 

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye genelindeki bin 11 tüketici hakem heyetinden başvuru sayıları az olanların bir araya getirileceğini ve 211 tüketici hakem heyetinin aktif olarak çalışacağını söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                 

BURSASPOR 0-1 FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Süper Lig'in 15. haftasında konuk olduğu Bursaspor'u Giuliano'nun penaltıdan attığı golle 1-0 yendi. 

 

BARCELONA LASSA 68-83 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe Doğuş,  Turkish Airlines EuroLeague 11. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Barcelona Lassa'yı 83-68 mağlup etti.

 

KIZILYILDIZ 100-81 ANADOLU EFES

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 11. hafta maçında deplasmanda Sırbistan’ın Kızılyıldız MTS ekibi ile kozlarını paylaştı. Ev sahibi ekip temsilcimizi 100-81 mağlup etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.