9 Ekim 2017 gündemden haberler

9 Ekim 2017 gündemden haberler

9 Ekim 2017 Türkiye gündeminden haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                 09.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.7340

AVRO-EURO: 4.3865

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8910

ALTIN-GOLD: 154.1500

 

 

TSK'DAN İDLİB'E TOP ATIŞI

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İdlib operasyonunu yürüten ÖSO'ya destek için dün sabah saatlerinde top atışı yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ise yaptığı açıklamada "Rusya ile birlikte çalışacağız. İdlib'te güvenliği sağlayacağız" mesajlarını verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM BU HAFTA YOĞUN MESAİ YAPACAK

Meclis bu hafta, "arabuluculuk yasası" olarak bilinen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı, il ve ilçe müftülerine de evlendirme yetkisi tanıyan tasarı ile vergi kanunlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren "torba tasarı" için yoğun mesai yapacak.

 

BAKAN KAYA'DAN ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİ BİTİRME SÖZÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türkiye'de erken yaşta evlilikleri sona erdirmeleri gerektiğini belirterek, "Önce Türkiye ortalamasını düşüreceğiz sonra sıfırlayacağız. Bu eğitimle olacak." dedi.

 

CHP’Lİ AKSÜNGER: SARRAF’A ÖRNEK OLSUN DİYE BAŞKASINI YAKTILAR

Rıza Sarraf davası için Amerika’ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Amerika’da bir Türk vatandaşının İran ambargosunu delmek gerekçesiyle delilsiz şekilde “sırf Sarraf davasına örnek olması için” mahkûmiyet aldığını söyledi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

TÜRKİYE DE ABD VATANDAŞLARININ VİZE BAŞVURULARINI SÜRESİZ ASKIYA ALDI

ABD, Türkiye’den yapılan vize başvurularını dünden itibaren askıya aldı. ABD’nin bu kararı, İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un FETÖ’den tutuklanması sonrası alması dikkat çekti.  Gece yarısına doğru da Türkiye misilleme yaparak, ABD vatandaşlarının vize başvurularının askıya alındığını duyurdu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

OTOMOTİV İHRACATI EYLÜLDE YÜZDE 11 ARTTI

Otomotiv sektörünün eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,9 artışla 2 milyar 152 milyon dolara yükseldi.

 

TÜRK FİRMALARINDAN NÜKLEER ATAK

Nükleeri destekleme programı kapsamında 36 milyon TL’lik projeye onay çıktı. Projeyle yerli firmalar, nükleer teknolojiyle tanışacak. 60 milyar dolarlık yatırım pastasının kapıları Türk şirketlerine sonuna kadar açılacak

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

TRABZONSPOR: 71 BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: 82

Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan, Trabzonspor'u deplasmanda 82-71 mağlup etti. Oynanan diğer maçta Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i 92-85 mağlup etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.