9 Eylül 2017 Türkiye gündemi

9 Eylül 2017 Türkiye gündemi

9 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         09.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4140

AVRO-EURO: 4.1110

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5065

ALTIN-GOLD: 147.8000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ZAFER ÇAĞLAYAN YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki Rıza Sarraf davasına, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın sanık olarak eklenmesiyle ilgili soruya "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor" yanıtını verdi.

 

BAKAN CANİKLİ: SİLAHLI İHA'LARLA BUGÜNE KADAR HİÇBİR SİVİLE ZARAR GELMEDİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,"Silahlı İHA'larla bugüne kadar hiçbir sivile zarar gelmemiştir, sadece teröristler imha edilmektedir." dedi.

 

BAKAN ÖMER ÇELİK: ‘ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLUR’

AB'nin Türkiye ile müzakereleri donduracağı tartışmalarıyla ilgili AB Bakanı Ömer Çelik sert konuştu. Bu çocuk oyuncağı değil diyen Çelik Böyle bir kararın çok ciddi sonuçları olur uyarısı yaptı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN BAŞIMIZ, GÖZÜMÜZ ÜSTÜNDE YERİ VAR

Başbakan Yıldırım, İZBAN'ın maliyetinin yüzde 70'inin Devlet Demiryolları bütçesiyle karşılandığını belirterek, "'Sen yaptın, ben yaptım' kavgasında olmadık. Kim yaparsa yapsın, taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üstünde yeri var." dedi.

 

AK PARTİ'Lİ KÜLÜNK'TEN "ENSEST İLİŞKİ SUÇ SAYILSIN" TEKLİFİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin  Külünk, bir televizyon sunucusuyla yeğeni olduğu iddia edilen kadın arasındaki  görüntülerin yayınlanmasıyla başlayan tartışmaların ardından, "ensest ilişkinin"  suç sayılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.

 

CHP'DE 'BÜYÜK KURULTAY' TAKVİMİ İŞLİYOR

CHP'nin 36. Olağan Kurultay süreci kapsamında, muhtarlık bölgesi delegeleri ve parti içi önseçmen seçimleri için ülke genelinde 10 Eylül'de sandıklar kurulacak.

 

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU HAKKINDA SİHA SORUŞTURMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) ilişkin paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

HDP SÖZCÜSÜ AYHAN BİLGEN HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak 2017 tarihinde tutuklanmıştı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ABD'de haklarında dava açılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı çıktı.

 

 

ABD, TÜRKİYE'DEN GELEN KARGO İÇİN EK ÖNLEMLER ALIYOR

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), Türkiye'den havayoluyla gelen tüm kargo paketlerinin sıkı denetime tabi tutulmasına yönelik bir genelge yayımladı.

 

MYANMAR KRİZİ: BANGLADEŞ'E KAÇANLAR 270 BİNE ULAŞTI, CAN KAYBI 1000'İ GEÇEBİLİR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Myanmar'ın Arakan eyaletindeki çatışmaların iki hafta önce yeniden şiddetlenmesinden bu yana Bangladeş'e kaçanların sayısının yaklaşık 270 bine ulaştığını açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SANAYİ ÜRETİMİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz dönemine ilişkin sanayi üretimi verilerini açıkladı. Temmuzda mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 14,5 arttı.

 

SERVİS ÜCRETLERİNE ÇİFT HANELİ ZAM

Türkiye genelinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanacak okul servislerinin ücretleri belli oldu. Okul servisi ücretlerine İstanbul'da yüzde 12.7, Ankara'da yüzde 11, İzmir'de yüzde 18 zam yapıldı.

 

TÜRKİYE, GES PAZARINDA AVRUPA 3'ÜNCÜSÜ

Türkiye'nin bu yılın ilk yarısında güneş enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesini bin 505 megavata yükselterek Avrupa'nın en büyük üçüncü pazarı haline geldiği bildirildi. 

 

TORUNLAR GYO, PAŞABAHÇE ARSASI İÇİN YAPI RUHSATI ALDI

Torunlar GYO, Paşabahçe arsası üzerinde gerçekleştirilecek karma kullanım projesi için gereken yapı ruhsatının alındığını duyurdu.

 

İSTANBUL’A ‘YENİ YAKA’

Emlak Konut bugüne kadar 13 bin birim inşa ettiği ve 15 milyar liradan fazla yatırım yaptığı İstanbul Başakşehir’de yeni bir proje hayata geçiriyor. İstanbul’un yeni yakası olarak tanımlanan ‘Kuzey Yakası’ projesinde ofis, otel, hayvanat bahçesi ve şehir parkı yer alacak.

 

ASKON RUSYA VE IRAK’A AVM AÇIP TÜRK MARKALARI TAŞIYACAK

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atacak. Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açmaya hazırlanan kurum, Türkiye’nin dış ticaretine katkıda bulunmayı hedefliyor. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE VİNCENT JANSSEN'İ RESMEN AÇIKLADI

Fenerbahçe, Hollandalı futbolcu Vincent Janssen'i, Tottenham Hotspur'dan 1 yıllığına kiraladığı resmen açıkladı.

 

GALATASARAY'DA DENAYER, LATOVLEVİCİ VE CARRASSO İMZAYI ATTI

Galatasaray'da yeni transferler Jason Denayer, Iasmin Latovlevic ve Cedric Carrasso için imza töreni düzenledi.

 

SOSA TRABZONSPOR İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

Trabzonspor'un transferi için görüşmelere başlandığını duyurduğu Arjantinli futbolcu Jose Ernesto Sosa, İstanbul'a geldi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.