9 Eylül Gazetesi ile TGS toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı

9 Eylül Gazetesi ile TGS toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) yayın organı 9 Eylül Gazetesi ile kurumda örgütlü bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) arasında yapılacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve 9 Eylül Gazetesi İmtiyaz Sahibi Misket Dikmen, İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi ve 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila ile TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Özkaya, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, 9 Eylül Gazetesi İşyeri Temsilcisi Murat Tepe, İGC merkezinde yaptıkları toplantıda 16 maddenin 14'ü üzerinde uzlaşmaya vardı.  Taraflar toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdürülebilmesi için ikinci toplantıyı 16 Ağustos 2017 saat 14.00'te yapma kararı alarak ayrıldılar. 

“Onur duyuyoruz”

İGC Başkanı Misket Dikmen, sendikanın emeğin onuru olduğunu belirterek, “Gazetemizde çalışan tüm emekçi arkadaşlarım sendika üyesi. Gazetemizde örgütlü bulunan TGS bize toplu iş sözleşmesi önerisiyle geldi. Biz de seve seve kabul ettik. Bize önerdikleri 16 maddenin 14 üzerinde kısa sürede uzlaşmaya vardık. Bir sonraki toplantılarda pürüzleri gidererek toplu iş sözleşmesine imza atmayı umut ediyoruz. Anlaşma sağlamamız halinde Türkiye'de ilk kez toplu iş sözleşmesine imza atan yerel gazate olmanın da onurunu yaşayacağız. Çalışan arkadaşlarımızın sosyal haklara kavuşması ve sendikal güvencede olmalarından dolayı da mutluluk duyuyoruz” dedi. 

“Örnek olsun”

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da, “Bugün 9 Eylül Gazetesi'nde başladığımız toplu sözleşme görüşmeleri karşılıklı anlayışla devam ediyor. Çok madde üzerinde anlaşma sağladık. Burada başlayan bu sürecin İzmir'deki tüm yerel gazeteler için örnek olmasını diliyorum. Niyetimiz toplu sözleşmelerle gazetecilerin özlük ve ekonomik haklarını koruyan anlayışa yeniden geçilmesi. Bundan sonra İzmir'de çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.