9 Eylül, Türk Milleti'nin Kurtuluşu ve Bağımsızlığının Simgesidir

9 Eylül, Türk Milleti'nin Kurtuluşu ve Bağımsızlığının Simgesidir

İzmir’in yeni STK’sı Ticaret ve Ekonomi Kulübü (TEKDER) İzmir İl Başkanı Bayram Tüm, İzmir’in Kurtuluşu’nun 98. Yılı nedeniyle ‘9 Eylül’ mesajı yayınladı. 

TEKDER İl Başkanı Bayram Tüm, yayınladığı mesajında 9 Eylül’ün Türk Milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığının simgesi olduğuna vurgu yaptı.

Bayram Tüm, “9 Eylül sadece İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu değil aynı zamanda Türk Milleti’nin kurtuluşu ve bağımsızlığının simgesidir. Her anlamda bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandığımız tarih olarak hep bu günün gururunu ve mutluluğunu yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını İzmir’in kurtuluşunun 98’inci yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi. 
İzmir’in ilklerin şehri olduğunun altını çizen Tüm, “İzmir, Kurtuluş Savaşıyla kazanılan askeri zaferin yanı sıra ülkenin ekonomik bağımsızlığında da önemli bir şehir olmuştur. Zaferin hemen ardından Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık hedefinin nasıl gerçekleştirileceğine dair “1. İktisat Kongresi” İzmir’de gerçekleştirilmiştir. Türkiye’nin batıya açılan kapısı, Cumhuriyetin, laikliğin ve demokratlığın beşiği İzmir, tarihte hep ‘ilk’lerin kenti olma özelliğiyle ünlenmiştir. İlk fuar, ilk demiryolu, ilk ticaret borsası, ilk hayvanat bahçesi, ilk kadın tiyatrocunun ilk oyunu gibi İzmir’in ilkler listesi uzayıp gider. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının turizm, limancılık, sağlık ve teknoloji alanlarındaki projeleriyle İzmir’in ilklere ev sahipliği yapmaya devam ederek, bu özelliğini pekiştireceğine dair inancımız tamdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.