9 Haziran 2017 Türkiye gündemi

9 Haziran 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   09.06.2017

 

DOLAR-USD: 3.5250

AVRO-EURO: 3.9490

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4945

ALTIN-GOLD: 144.4500

 

 

'OPERASYONLARLA 1,66 MİLYAR LİRA DEĞERİNDE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ'

İçişleri Bakanı Soylu, "Son 9 ayda 81 ilde, 23 bin 150 uyuşturucu operasyonu yapılmıştır. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri 1,66 milyar Türk lirasıdır. Yani eski parayla 1,66 katrilyondur." dedi.

 

MUTLU VE ÇAPKIN HAKKINDA 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

FETÖ soruşturmasında aralarında İstanbul'un eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu şüpheliler için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı, Çapkın hakkında yakalama kararı da talep etti.

 

POLİTİKA   

TBMM'DE İÇ TÜZÜK KOMİSYONU KURULAMADI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın daveti üzerine yapılan toplantıdan anlaşma çıkmadı. İç tüzük komisyonu kurulamadı. Komisyonla ilgili Açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  her partinin kendi iç tüzük değişikliği teklifini getireceğini dile getirerek "Biz iç tüzük çalışmamıza hemen başlıyoruz" dedi.

 

ZEYTİNLİK DÜZENLEMESİ KOMİSYONA GERİ ÇEKİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'ndaki, kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2. maddenin komisyona geri çekileceğini açıkladı.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN TBMM BAŞKANI'NA İÇTÜZÜK YANITI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın içtüzük davetine neden katılmadığına ilişkin,  “Liderler toplantısı liderler arasında olur. Binali Yıldırım AK Parti'nin lideri değildir. İçtüzük toplantısı siyasi etiğe uygun değil. Sorun içtüzük değil OHAL'in kaldırılmasıdır." açıklamasında bulundu.

 

KIDEM TAZMİNATI İÇİN ORTAK BİLDİRGE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, pazartesi günü gerçekleştirilen Kıdem Tazminatı Çalıştayı'nda TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in ortaklaştığı sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaşarak, "Üç konfederasyonu bir araya getirerek işçi haklarının gaspına karşı ortak bir duruş geliştirmeyi başardık" dedi.

 

DÜNYA   

 

SUUDİ ARABİSTAN, BAE, BAHREYN VE MISIR'DAN ORTAK KATAR BİLDİRİSİ

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır ortak bildiri yayınladı. Bildiride Katar'daki 59 kişi ve 12 kuruluşun "terörle irtibatlı" olduğu iddia edildi. Reuters listede Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de yer aldığını açıkladı. 

 

PUTİN'DEN ABD'YE UYARI: KİMSE HAYATTA KALAMAZ

Oliver Stone'un çektiği 4 bölümlük "The Putin Interviews" adlı belgeselde ABD ve NATO ile ilişkiler konusunda açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ile Rusya arasında olası bir savaşta "kimsenin hayatta kalamayacağını" söyledi.

 

İNGİLTERE'DE ERKEN GENEL SEÇİMLERDE İLK SONUÇLAR BELLİ OLDU

Birleşik Krallık'ta yapılan erken genel seçimde sandık çıkış anketlerine göre iktidar partisi tek başına hükümet kuracak 326 milletvekiline ulaşamıyor. Ankete göre iktidardaki Muhafazakâr Parti 314, ana muhalefetteki İşçi Partisi 266 milletvekili çıkarıyor.

 

EKONOMİ 

 

SANAYİ ÜRETİMİNDE NİSANDA GÜÇLÜ ARTIŞ

Nisan ayında yüzde 4 artması beklenen takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 arttı.

 

OTOMOTİV ÜRETİMİ İHRACATLA FIRLADI

Otomotiv ana sanayi üretimi, Mayıs ayında ihracat odaklı modellerinin etkisiyle yüzde 23.5 artış gösterirken, geçen yılın sonundan bu yana devam eden yukarı yönlü ivmeyi de korudu.

 

BAKAN AÇIKLADI: HERKES MEMNUNSA BİR KIYIYA BIRAKABİLİRİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı çalışmalarıyla ilgili itirazları olan işçi ve işveren sendikalarına, itirazların sürmesi durumunda çalışmaların rafa kalkabileceği mesajı verdi.

 

TESPİTİNİZ VARSA YIKIN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özheseki’nin dile getirdiği imar uygulamalarına ilişkin ihlallerin, Bakanlar Kurulu toplantısında gündem oluşturduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Özhaseki’den sorumlu bakan olarak gerekeni yapmasını istediği ve “Bu konuda tespitleriniz varsa yıkın” dediği öğrenildi.

 

BORSA İSTANBUL'DA GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİ

Borsa İstanbul’un 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ görevine devam ederken, genel müdür Osman Saraç’ın yerine Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya getirildi.

 

KAMUDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Kamu bankalarında bayrak değişimi yaşandı. Halkbank Genel Müdürlüğü’ne Osman Arslan getiriliyor. Vakıfbank’ta da genel müdürlük koltuğuna Mehmet Emin Özcan oturacak

 

BAKAN ALBAYRAK: AKDENİZ'DE SONDAJA BAŞLAYACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Bu yıl içerisinde kendi gemimizle artık Akdeniz ve Karadeniz'de sondajlarımıza başlayacağız. Bu yıl bitmeden Akdeniz'de ilk kuyumuzu kazacağız' dedi.

 

GALATASARAY'IN RİVA ARAZİSİNE VERİLEN EN YÜKSEK TEKLİF BELLİ OLDU

Emlak konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisini ihaleye çıkardı. İlk oturumu yapılan ihalede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat verdi. İkinci oturum ise 15 Haziran'da yapılacak

 

SPOR 

YILDIRIM DEMİRÖREN: VİDEO HAKEM SİSTEMİNE OCAK'TA GEÇİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 'Video Yardımcı Hakem' (VAR) sisteminin ocak ayından itibaren uygulamaya geçirileceğini söyledi.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.