9 Kasım 2017 Türkiye gündemi

9 Kasım 2017 Türkiye gündemi

9 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         09.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8735

AVRO-EURO: 4.4960

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0770

ALTIN-GOLD: 160.0000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NE YAPARSANIZ YAPIN 2019 AKM'NİN BİTTİĞİ YIL OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nereye müracaat ederseniz edin, biliniz ki inşallah 2019, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin, o dev opera binasının bittiği yıl olacaktır." dedi.

 

BURSA'DA BOYA FABRİKASINDA PATLAMA: EN AZ 5 KİŞİ ÖLDÜ

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki bir boya fabrikasında bu sabah patlama ve göçük meydana geldi. Patlamada ölü sayısı 5'e yükseldi. Buhar kazanında yaşanan patlama sonrası 4 kişi yaralı olarak tedavi görüyor.

 

ÖZEL OKULLAR SINAV KARARINI VERDİ

TEOG'un yerine getirilen yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların kendi sınavı yapabileceklerini söylemişti. Özel Okullar Derneği, bu yıl bakanlığın sınavına tabi olarak yerleştirme yapacaklarını açıkladı.

 

SÖZCÜ GAZETESİ DAVASINDA GÖKMEN ULU TAHLİYE EDİLDİ

Sözcü Gazetesi davasında mahkeme, tutuklu sanık Gökmen Ulu'ya yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliye kararı verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, seçim barajıyla ilgili olarak "İstikrar için önemli, seçim yasasıyla görüşülebilir. Meydanlarda barajı düşürme vaadinde bulunmadık. Partilerden gelecek talepleri değerlendiririz" açıklamasında bulundu.

 

CHP'NİN TBMM BAŞKAN ADAYI ZEKERİYA TEMİZEL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Engin Özkoç ve kendi imzasıyla TBMM Başkanlığı için CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel adına adaylık başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

CHP'DEN SEÇİM BARAJI ÖNERİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim barajına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirerek, "Seçim barajının olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Israrla seçim barajı aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir. Ama arzu edilen hiç olmaması" dedi.

 

BAHÇELİ'DEN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

Yüzde 10'luk barajın ağır olduğunu belirten MHP lideri Bahçeli, "Batı demokrasilerindeki gibi yüzde 5 mi olur, 7 mi olur görmek lazım" dedi. Meclis'te gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, hükümetin uyum yasalarıyla ilgili partilerle görüşmesi gerektiğini de söyledi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD TÜM GÖÇMEN OLMAYAN VİZE HİZMETLERİNİ SINIRLI ÖLÇÜDE AÇTI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, öğrenciler ile sağlık ve insani nedenlerle aciliyeti olan seyahatler öncelikli olmak üzere Ankara ve İstanbul'da tüm göçmen olmayan vize hizmetlerinin sınırlı ölçüde yeniden açıldığını duyurdu.

 

 

JUNCKER: TÜRKİYE'YE 3 MİLYAR EURO SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Türkiye'ye sığınmacı programı çerçevesinde 3 milyar euro taahhüt ettik, önümüzdeki yıllarda da 3 milyar avro daha aktaracağız. AB bu sözünü tutacak." dedi

 

KREMLİN'DEN ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Türk ve Rus liderlerin gelecek hafta Soçi'de gerçekleştireceği görüşmede Suriye krizinin ana gündem maddesi olacağını belirterek, "Suriye Halkları Kongresi'ne yönelik hazırlıkların da görüşmede ele alınması bekleniyor." dedi.

 

SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ GÖZALTILARDA 2. DALGA

Suudi Arabistan'da prensler, bakanlar ve eski bakanların gözaltına alındığı 'yolsuzluk soruşturmasında' 2. dalga başladı. Suudi yetkililer dün bir dizi gözaltının daha gerçekleştiğini duyurdu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ YÜZDE 10,4 ARTTI

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, eylülde yıllık bazda yüzde 10,4, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

 

10 BANKA 9 AYDA 25 MİLYAR KÂR ETTİ

Borsada işlem gören 10 mevduat bankasının net kârı, bu yılın 9 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 26,7 artarak 24 milyar 592 milyon lira oldu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ELON MUSK'U KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Elon Musk, Türkiye’ye Türksat 5A-5B  uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldi” dedi.

 

UYUMLU MÜKELLEFE VERGİ İNDİRİMİ 1 OCAK'TA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5'i oranında sağlanacak indirimin 1 Ocak'tan geçerli olacağını bildirdi.

 

TÜRK OYUN ŞİRKETİNDEN 100 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

Merkezi ABD'de bulunan, dünyanın önde gelen oyun geliştirici şirketlerinden Zynga, Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü 100 milyon dolara satın aldı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

HAPOEL JERUSALEM 81-91 GALATASARAY ODEABANK

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası B Grubu 5'inci hafta maçında İsrail'in Hapoel Jerusalem ekibini deplasmanda 91 - 81 yendi.

 

MURCİA 91-96 PINAR KARŞIYAKA

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu karşılaşmasında konuk olduğu İspanya temsilcisi Murcia'yı, normal süresi 80-80 biten maçta 96-91 yendi.

 

ROSA RADOM 49-48 BANVİT

Banvit Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki 5. maçında Polonya temsilcisi Rosa Radom’a deplasmanda 49-48 yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.