9 Mart 2018 Türkiye gündemi

9 Mart 2018 Türkiye gündemi

9 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         09.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.8200

AVRO-EURO: 4.7190

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2960

ALTIN-GOLD: 162.2500

 

 

CİNDERES BELDE MERKEZİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 3055 teröristin etkisiz hale getirilirken, Cinderes belde merkezi de ele geçirildi. Teröristlerle çatışmalar yer yer sürüyor.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AFRİN HAREKÂTI MAYIS AYINA KADAR BİTER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Afrin harekâtı Mayıs ayına kadar biter" dedi. Çavuşoğlu, Irak'ta da PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon düzenleneceğini, operasyonu Irak yönetimi ile birlikte yapacaklarını söyledi.

 

İLAHİYATÇI NURETTİN YILDIZ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız hakkında kadınlara yönelik açıklamaları nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan resen soruşturma başlattığı bildirildi.

 

ATİLLA TAŞ'A 3 YIL HAPİS CEZASI KARARI

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 29 sanığın yargılandığı davada, Atilla Taş 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ERDOĞAN: “İSLAM'IN GÜNCELLEMESİ GEREKTİĞİNİ BİLMEYECEK KADAR ACİZLER”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Din adamı diye ortaya çıkıp kadınla ilgili dinde yeri olmayan içtihatta bulunuyorlar. İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar acizler" dedi.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: HER SİYASİ PARTİ KENDİ KAMPANYASINI YAPACAK

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti ile MHP'nin ortak kampanya yürütüp yürütmeyeceğine ilişkin, "Her siyasi parti kendi kurumsal kimliği ile ortak hedefler çerçevesinde, kendi siyasal dili ve iletişimini kullanarak, kendi kampanyasını yapacak." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN CİNSİYET KOTASI ÇAĞRISI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 33 cinsiyet kotasının Meclis'ten geçirilmesi için siyasi partilere çağrıda bulundu.

 

CHP HEYETİ, AK PARTİ'Yİ ZİYARET ETTİ

CHP'nin seçim güvenliğini görüşmek üzere oluşturduğu heyet, AK Parti'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin 11 maddelik teklifini MHP ile birlikte inceleyeceklerini söyledi.

 

CHP HEYETİNİ GERİ ÇEVİREN MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı'nın ilke ve prensiplerine bağlı olarak hareket ediyoruz. Bu nedenle CHP'nin seçim güvenliği adı altındaki oyalama taktiklerini kabul etmiyoruz" dedi.

 

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER'DEN ERKEN SEÇİM İDDİASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz 2018'de genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağını öne sürdü.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

SHELL, AKDENİZ'DEKİ GAZ GELİŞTİRİCİLERİYLE GÖRÜŞÜYOR

Doğu Akdeniz'de doğalgaz gerilimi sürerken, Shell'in İsrail ve Güney Kıbrıs’taki gaz sahası geliştiricileriyle 25 milyar dolarlık yakıt alımını içeren 10 yıllık bir anlaşma için görüştüğü bildirildi. Türkiye, Güney Kıbrıs'ın tek taraflı ilan ettiği bölgedeki gaz aramalarına karşı çıkıyor.

 

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası Mart ayı toplantısında beklendiği gibi para politikasında değişikliğe gitmedi.  Politika faizi sıfırda, mevduat faizi yüzde eksi 0.40'ta ve marjinal fonlama faizi yüzde 0.25'te bırakıldı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ÇİFTLİKBANK NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan Çiftlikbank isimli oyunun ‘nitelikli dolandırıcılık’ olduğunu açıkladı. Çiftlikbank hakkındaki soruşturmanın sonuçlandığını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Savcılığa suç duyurusu yapıldı. Raporlar MASAK’a da gönderildi” dedi.

 

BİM, 730 YENİ MAĞAZA AÇACAK

Geçen yıl yüzde 29 artışla 863 milyon lira net kâr elde eden BİM, bu yıl 750 milyon lira yatırımla 730 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

 

VESTEL'E REKABET KURULU'NDAN SORUŞTURMA

Rekabet Kurulu, Vestel Elektronik'in bağlı ortaklığı olan Vestel Ticaret'e Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un maddeleri gereğince soruşturma açtı.

 

ÇİN'İN EN BÜYÜK ONLİNE ALIŞVERİŞ SİTESİ TÜRKİYE'DE AÇILDI

Çin ve dünyanın en büyük online alışveriş şirketi DHGate.com, Macaristan ve ABD`den sonraki en büyük ofisini Türkiye`de açtı. Tarihi İpekyolu`nu tekrar canlandırmayı hedefleyen DHGate.com`da, 40 milyondan fazla farklı ürün satışa sunuluyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE 3-1 GALATASARAY HDI SİGORTA

Galatasaray, Efeler Ligi Play Off Çeyrek Final 2. karşılaşmasında Fenerbahçe’ye 3-1 yenildi. Bu sonuçla Play Off Çeyrek Final serisinde durum 1-1 oldu.

 

ANADOLU EFES 81-94 MACCABİ FOX

Turkish Airlines Euroleague’in 25. maç döneminde temsilcimiz Anadolu Efes, iç sahada karşı karşıya geldiği İsrail ekibi Maccabi FOX Tel Aviv'e 94-81 mağlup oldu. 

 

FIFA'DAN TRABZONSPOR'A TRANSFER YASAĞI

FIFA, Matus Bero transferinde oyuncunun kulübüne zamanında ödeme yapılmadığı gerekçesiyle Trabzonspor'a bir dönem transfer yasağı cezası verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.