9 Ocak 2018 Türkiye gündemi

9 Ocak 2018 Türkiye gündemi

9 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler..

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                            09.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7525

AVRO-EURO: 4.4890

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0865

ALTIN-GOLD: 159.1500

 

 

25 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU PATLAMADA CEZALAR BELLİ OLDU

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin davada, emekli Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran 13 yıl 4'er ay, eski Üsteğmen Tuncay Aydın ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

BOZDAĞ: OHAL BİR KEZ DAHA UZATILACAK

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in 6.kez uzatılacağını açıkladı. Bedelli askerlik ile ilgili de konuşan Bozdağ, "Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunları için kısa dönem askerlik çalışması yoktur" dedi.

 

POLİTİKA                                                      

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak 2018'de, Beşiktaş Belediyesindeki konuşmasında kendisine yönelik hakaret teşkil eden sözler söylediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

BAHÇELİ: MHP, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI GÖSTERMEYECEKTİR

Basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Bahçeli, "MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecektir. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimlerine girer. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır." dedi.

 

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE AK PARTİ'DEN YANIT

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "MHP 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacak. Erdoğan’a destek vereceğiz” açıklamasına AK Parti’den ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Partimizin yetkili kurulları toplanacak ve gerekli açıklamayı yapacaktır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖZGÜR ÖZEL: MHP'NİN DURUMU; PATRON ÇILDIRDI, KAPATIYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, MHP'nin kapısına "tasfiye sürecindeyiz" yazısını astığını belirterek, "Bahçeli'nin açıklamalarını, siyasi tarihte ibret alınacak bir tükenişin geldiği son nokta olarak görmek lazım." dedi.

 

HDP'DEN DEVLET BAHÇELİ YORUMU

Devlet Bahçeli’nin “HDP-CHP ve İyi Parti zaten bir aradalar” sözlerine yanıt veren HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, “Kendisi, hangi gündemle siyaset yapmak istiyorsa bizi bahane etmeden bunu yapabilir. Toplumun büyük kesimi OHAL mağdurudur bunun sona ermesi için bu kesimlerin güç birliği yapması gerekiyor.” dedi.

 

MERAL AKŞENER'DEN BAHÇELİ'YE YANIT

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye CHP ve HDP ile ittifak yapmasını önermesine Meral Akşener'den yanıt geldi. Akşener, "Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkinde değil" dedi.

 

 

DÜNYA                                                              

YUNANİSTAN'A KAÇAN VE İLTİCASI DONDURULAN FİRARİ ASKER YENİDEN GÖZALTINDA

Yunanistan İdari Temyiz Mahkemesi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan ve sığınma hakkı alan firari askerlerden birinin tekrar gözaltına alınmasına ve sığınma hakkının dondurulmasına karar verdi.

 

IKBY BAŞBAKANI BARZANİ'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin yanı sıra bölgedeki siyasi ve güvenlik alanındaki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

 

EKONOMİ                                                                    

SANAYİ ÜRETİMİ KASIMDA BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE ARTTI

Sanayide üretim artışı kasım ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu. Ekonomistler yüzde 5 civarında artış bekliyordu. Kasımda üretim bir önceki aya göre ise yüzde 0.3 artış gösterdi. 

 

KONUT DEĞER ARTIŞINDA İZMİR, İSTANBUL'U ÜÇE KATLADI

Türkiye'de konut fiyatları Batı’da Ege ve Trakya’da yükseliyor. Konutta en çok İzmir rağbet görüyor. Geçen yıl İzmir'de konut değer artışı İstanbul'u üçe katladı.

 

TURİZMCİLER, TALEPLERİNİ HÜKÜMETE İLETTİ

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) heyeti, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i ziyaret ederek, turizmde 2023 hedeflerine ulaşmak için gereken dönüşüm stratejisi kapsamında kısa, orta ve uzun vadeli tedbir önerilerini kendisine iletti.

 

TÜSİAD BAŞKANI: ‘AVRUPA İLE İLİŞKİLERİ İYİLEŞTİRMENİN TAM ZAMANI’

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Avrupa ile ilişkileri iyileştirmenin tam zamanı olduğunu ve bu konuda hiç vakit kaybetmeden adım atılması gerektiğini belirtti.

 

İSO KOZA’DAN GİRİŞİMCİ ATAĞI

Girişimci-yatırımcı-sanayici üçlüsünü aynı çatıda buluşturan İSO Koza’ya bu yıl 13 girişim projesi dahil oldu. Sanayicilere teknoloji transferi, yurt içi-yurt dışı pazarlara erişim ve inovasyon konusunda önemli katkılar sağlayan İSO Koza, yatırımcılara ise katma değeri yüksek bir girişimci havuzundan faydalanma ayrıcalığı sunuyor.

 

MEDİCAL PARK'IN HALKA ARZINDAN 500 MİLYON TL GELİR BEKLENİYOR

Medical Park'ın halka arzından 500 milyon lira gelir bekleniyor. Halka arz sonrası toplam halka açıklık oranı yüzde 45 olacak. Şirket, halka arz gelirlerini döviz cinsi borçlarının azaltılmasında kullanacak.

 

SPOR                                                                                   

CYLE LARİN BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş Cenk Tosun’un boşluğunu Kanadalı forvet Cyle Larin ile doldurdu. Siyah beyazlı yönetim 22 yaşındaki Kanadalı forvet ile 4,5 yıllığına anlaşmaya vardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.