9 Şubat 2018 Türkiye gündemi

9 Şubat 2018 Türkiye gündemi

9 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                              09.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.8170 AVRO-EURO: 4.6885 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3630 ALTIN-GOLD: 161.3500

 

 

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI AFRİN'DEKİ TERÖR HEDEFLERİNİ VURUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de PYD/PKK’ya ait hedeflere hava harekâtı düzenliyor. TSK, "Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 olmuştur." açıklamasında bulundu.

 

MATTİS: “MÜNBİÇ KONUSUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK”

ABD Savunma Bakanı Mattis önümüzdeki hafta içerisinde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşeceğini açıkladı. Mattis, Münbiç konusunda da Türkiye'nin baskılarının devam ettiğini ancak şu anda herhangi bir durum değişikliği olmadığını söyledi.

 

ESKİ İSTANBUL VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNE 15 YIL HAPİS İSTEMİ

FETÖ kapsamında yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 1 MİLYON VATANDAŞINI ÖLDÜREN BİR KATİLLE BİZ NEYİ KONUŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Ona kalsa 'Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun.' diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız?" dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA BİR TAZMİNAT DAVASI DAHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

 

CHP'Lİ BUDAK'TAN 'ZEYTİN DALI HAREKÂTI' AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Budak, "Bu operasyon aslında gecikmiş bir operasyon, 2014'ten beri buralarda teröristiler yerleşmiş durumda, PYD/PKK-YPG bunlar buradaydı." dedi.

 

CHP’Lİ AĞBABA: KENDİ İÇİMİZDE BİRÇOK CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı adayınız var mı?' Var efendim. Yüzlerce cumhurbaşkanı adayımız var. Kendi içimizde bir çok cumhurbaşkanı adayımız var." dedi.

 

HDP EŞ BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Pazar günü yapılacak 3. Olağan Kongresi'nde eş genel başkan adayları Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan oldu.

 

DÜNYA                                                                 
 

AP'DEN TÜRKİYE'YE İNSAN HAKLARI ELEŞTİRİSİ

Avrupa Parlamentosu'nun "Türkiye'de insan haklarının mevcut durumu" başlıklı karar tasarısı oy çoğunluğuyla kabul edildi. Kabul edilen kararda Zeytin Dalı Harekâtı’nın insani sonuçlarından kaygı duyulduğu ifadesi de var.


 

ZAHAROVA: ABD'NİN SURİYE'DE KURDUĞU GÜVENLİK BÖLGESİ IŞİD'İN GİZLENMESİNİ SAĞLIYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriye'de kurduğu güvenlik bölgesinin IŞİD militanlarının hükümet güçlerinden gizlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

 

RUMLAR YENİ DOĞALGAZ YATAĞI KEŞFETTİ

Güney Kıbrıs Rum kesimi Enerji Bakanı Yorgo Lakkotrypis, Ada'nın güneybatı açıklarında yürütülen sondaj çalışmasında yeni bir doğalgaz yatağı keşfedildiğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                       

 

SANAYİ ÜRETİM RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), Aralık ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 0.9 artış gösterdi.  Yıllık artış ise yüzde 8.7 oldu.

 

SABANCI: YATIRIMCILARDAN BEŞ KATIN ÜZERİNDE TALEP GELMİŞTİR

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, 'Enerjisa'nın parlak, dinamik, yeni nesil insan kaynağı, kurumsal yönetim anlayışı ve finansal gücümüzle, yarattığımız bu değere yatırımcılardan beş katın üzerinde talep gelmiştir.' dedi.

 

MİTSUBİSHİ ELECTRİC TURKEY MANİSA FABRİKASI AÇILDI

Mitsubishi Electric'in Avrupa'daki ilk ev tipi klima fabrikası Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan törenle açıldı. 

 

ZORLU ENERJİ, FİLİSTİN'DE GÜNEŞ VE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ KURACAK

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Filistin'de güneş ve rüzgâr enerji santralleri kurulması amacıyla Sharekat şirketiyle ortak girişim anlaşması imzaladı.

 

MAHKEMEDEN BOYDAK TALEBİ: EL KOYUN

Yöneticileri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağlamak suçlamasıyla yargılanan Boydak Holding ve bağlı şirketlerine el konulması talebinde bulunuldu.

 

SPOR                                                                     
 

KUPADA SON YARI FİNALİST GALATASARAY

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek final rövanş maçında evinde konuk ettiği Konyaspor'u 2-2'nin rövanşında 4-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray, yarı finalde Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

 

VAKIFBANK 3-2 DİNAMO MOSKOVA

VakıfBank, 2018 CEV Şampiyonlar Ligi kadınlar kategorisinde D Grubu'ndaki dördüncü maçında Rusya'nın Dinamo Moskova takımını, 3-2 yendi.

 

UNİCAJA MALAGA 81-68 ANADOLU EFES

THY Euroleague 22. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Unicaja Malaga'ya 81-68 mağlup oldu.

 

PFDK'DAN AZİZ YILDIRIM VE AYKUT KOCAMAN KARARI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL, teknik direktör Aykut Kocaman'a 1 maç ve 13 bin TL ceza verdi. Kocaman, cezasını Giresunspor maçında çektiği için Başakşehir maçında yedek kulübesinde olacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.