93 Yıllık Tarihi Okul Yıkılıyor!

93 Yıllık Tarihi Okul Yıkılıyor!

İzmir’in en eski okullarından birisi olan Necatibey Ortaokulunun yıkılmasına, bina ve çevresinde ağaçlık alana yeni derslikler yapılmasına karar verildi.

Milli Eğitim’in aldığı bu karara ise, kendilerini, çocuklarını, torunlarını okula gönderen çevre sakinlerinden tepki geldi. Vatandaşlar, tarihi okulun yıkılmamasını, bahçesine yeni bina yapılmasının ve eski binanın da müze olmasını istediler.

20210804-133717.jpg

İzmir’in Hatay semtinde ilkokul olarak kurulan sonraki süreçte, ek binaların yapılmasıyla ilkokul ve ortaokul olarak ayrılan Necatibey Ortaokulunun ismi, Milli Mücadelede büyük yararlıklar gösteren, kendisi de bir İzmirli olan ve "yeni harfler", Bakanlığı zamanında kabul edilen Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'den aldı. İzmir’in efsane Valisi Kazım Dirik'in tarafından temeli 1927 yılında atılan okul, 1929 yılında eğitim ve öğretime başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, tarihi Necatibey Ortaokulunun yıkılması karar verildi. 1927 yılında temeli atılan 93 yıllık tarihi okulun, tarihi binasının yıkılmasına tepkiler de okulun çevresinde oturan vatandaşlardan geldi. Kendileri, çocukları, torunları aynı okulda okuyan mahalle sakinleri, bakanlığın yıkım kararına kabul edilemez olduğunu belirttiler. Okulun tarih kokan, insanların tarihlerinin var olduğu binanın korunmasını, eğitim görülmese bile müzeye çevrilmesini öneren vatandaşlar, okulun bahçesinin yeni ek binalar yapılacak kadar büyük olduğunu, dünyanın en güzel binasını dahi yapsanız böyle bir tarihe sahip olamayacağını belirttiler.

20210804-135748.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla, 93 yıllık tarihi binayla birlikte, bahçesindeki ağaçlar, beton ve toprak alanı dahil edilecek yeni okul binası yapılmasın planlandığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum