99 yıllık gurur

99 yıllık gurur

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaliyle başlayan karanlık süreç, 3 yıl sonra yine İzmir’de son bularak, kesin bir aydınlığa kavuşmuştur.

99 YILLIK GURUR

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaliyle başlayan karanlık süreç, 3 yıl sonra yine İzmir’de son bularak, kesin bir aydınlığa kavuşmuştur. Küllerinden doğarak bağımsızlığın simgesi olan İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olarak belirlenip, ülkemizin modern dünyaya açılan kapısı olma misyonunu da üstlenmesi, 9 Eylül’ü çok daha önemli kılmıştır” dedi.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO)Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “99. yıl dönümüne erişmenin haklı gururunu yaşadığımız ve eşsiz bir mücadele sonucu ulaşılan 9 Eylül zaferi, sadece kentimizin değil, ülkemizin de askeri, siyasi ve ekonomik yönden işgalden arınıp bağımsızlığa kavuşmasını temsil ediyor. Zira, 9 Eylül dünyanın çok hızlı bir değişim sürecinden geçtiği 19. yüzyıldan itibaren, büyük ülkelerce hasta adam olarak nitelendirilip yok edilmek istenen bir imparatorluktan, kısa bir süre içerisinde yine aynı büyük güçlerce yarışabilecek düzeyde, bağımsız ve modern bir Cumhuriyet kurmanın miladıdır. Böylece, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaliyle başlayan karanlık süreç, 3 yıl sonra yine İzmir’de son bularak, kesin bir aydınlığa kavuşmuştur. Küllerinden doğarak bağımsızlığın simgesi olan İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olarak belirlenip, ülkemizin modern dünyaya açılan kapısı olma misyonunu da üstlenmesi, 9 Eylül’ü çok daha önemli kılmıştır” dedi.

ender-yorgancilar.jpg

19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başında olduğu gibi küresel ölçekte çok ciddi bir değişim-dönüşüm sürecinden geçildiğini belirten Başkan Yorgancılar “Hemen her gün yeni bir teknolojiyle tanışılan, dördüncü sanayi devriminin yerini beşincisine bıraktığı ve robotların hemen her alanda gündelik hayatın bir parçası olduğu bu bilişim çağı, iş hayatının ve ekonominin prensiplerini başlı başına değiştiriyor. Diğer taraftan; bölgesel savaşlar, mülteci akınları ve son olarak da yaşadığımız pandemi, görülmemiş insani krizler yaşanmasına sebep oluyor. Şüphesiz ki; bu sancılı değişim sürecinde mutlak galibiyet kazanmak, değişime uyum sağlamaktan geçiyor. İşte 9 Eylül ruhu tıpkı, 99 yıl önce değişimin ve modernleşmenin simgesi olduğu gibi, içinden geçtiğimiz zorlu günlerde de yolumuza ışık tutuyor. Bu vesileyle, bağımsızlığın ve modernleşmenin simgesi olan bu yola her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız temennisiyle, 9 Eylül zaferinin 99. yılını kutluyor, ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizle, kahraman atalarımızı minnetle anıyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.