AASSM'de tarihe geçecek konser

AASSM'de tarihe geçecek konser

Duo Alatutca Impro Piano, Makam Müziğinde Çeşitlemeler ile dinleyenlerini mest etti.

36. Uluslararası İzmir Festivali AASSM’de yapılan, festival tarihine geçecek bir konserle sona erdi. Duo Alaturca İmro Piano, Makam Müziğinde Çeşitlemeler Projesinin Dünya Prömiyerinde dinleyicilerini mest etti.

Cemile Cabbar ve Nihat Demirkol, çok geniş bir coğrafyayı besleyen Makam Müziğini Batı kültürünün görkemli enstrümanı piyanoya uyguladı. Bu sıra dışı projeyi hayata geçirmek için uzun süre çalışan İkili, farklı çalış stillerini, ortak tutkuları Makam Müziğinin geniş potasında eriterek anılardan silinmeyecek bir konser gerçekleştirdi.

hypxmxni.jpeg

İzleyicilerin her birinin kendinden bir şeyler bulduğu ve bitmesini istemediği konser 25’er dakikalık, arasız üç bölüm halinde sunuldu. Unutulmaz fasıllar, peşrevler, kulağa tanıdık gelen medhal, saz semaisi, longa ve sirtolar ile Azerbaycan mahnılarının en güzelleri, dinleyicilere duygu seli yaşattı. Konserden sone ayakta alkışlanarak tekrar tekrar sahneye davet edilen Duo Alaturca Imro Piano, coşkulu dinleyenlerine Kevser Hanım’ın Nihavent Longa'sı ile teşekkür etti.

vyw3dnze.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.