AB Vatandaşlığı için Portekiz’de Ev Alma Kılavuzu I Yatırımcı Köşesi I EUPorto

AB Vatandaşlığı için Portekiz’de Ev Alma Kılavuzu I Yatırımcı Köşesi I EUPorto

Portekiz’de ev alarak hem kendiniz hem de aileniz için Portekiz’de oturum ve AB vatandaşlık alabileceğinizi ve böylece ailece Avrupa Birliği’nin her ülkesinde yaşayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bu yazımızda Portekiz ev satın alma ve Golden Visa sürecinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini kısaca özetleyeceğiz.

Neden Portekiz’de Ev Almalısınız?

Portekiz’de ev satın almadan önce, aslında sorulması gereken ilk soru “Neden Portekiz?” oluyor. Bu sorunun yanıtını şu şekilde belirtebiliriz:

Yatırım güveni sever. Portekiz, Global Barış Endeksi’ne göre dünyanın dört, Avrupa’nın ise üçüncü en güvenli ülkesidir.

Portekiz, Türkiye gibi ılıman bir iklime sahiptir. Yılın neredeyse 300 günü güneşlidir.

Portekiz, diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında, fiyatları hem yeme-içme, hem de sosyal hayat harcamaları en uygun olan ülkedir.

Portekiz çok küçük bir ülke olup dinamik bir şehir hayatı yaşamak istiyorsanız Lizbon veya Porto’da, sahil kasabasında bir emeklilik hayatı yaşamak istiyorsanız Algarve bölgesinde, doğaya daha yakın olmak istiyorsanız Alentejo bölgesinde konut yatırımı yapabilirsiniz.

Portekiz’de ulaşım son derece kolaydır. Tüm şehirlerine toplu ulaşım araçlarıyla da rahatça ulaşabilirsiniz.

Portekiz’e yılda yaklaşık 28 mio turist gelir. Vatandaşlığınızı alıncaya kadar mülkünüzü kiraya vererek Euro cinsinden düzenli bir pasif gelir elde edebilirsiniz.

ikinci-resim.jpg

Portekiz, Golden Visa programıyla minimum 280.000 Euro’luk ev alan tüm TC vatandaşlarına Portekiz’de oturma izni veriyor. Beş sene sonunda ise ev satın alan yatırımcıya ve aile fertlerine Portekiz vatandaşlığı veriyor. Portekiz Vatandaşlığı demek AB Vatandaşlığı demektir. Portekiz ev almak için Avrupa’da en cazip ülkelerdendir. Portekiz’de ev fiyatları Golden Visa yatırımcıları için hala değer artış potansiyeli sunar.

Portekiz Golden Visa yatırım türleri nelerdir?

Portekiz Golden Vize programında en çok tercih edilen seçenek gayrimenkul alımıdır. Aşağıdaki gayrimenkul alternatiflerinden bir tanesini bütçe ve hedefleriniz doğrultusunda seçerek başvuruda bulunabilirsiniz. Portekiz vatandaşlığı için ev almak en güvenli yatırım modelidir.

Lizbon, Porto veya Algarve bölgesinde minimum 500.000 Euro’luk gayrimenkul alımı

Nüfus yoğunluğu düşük yerlerde minimum miktar 400.000 Euro'ya düşer

Lizbon, Porto veya Algarve bölgesinde 30 yaşın üzerinde, kentsel yenileme projelerinden minimum 350.000 Euro’luk mülkiyet tapulu (Free hold) gayrimenkul alımı

Nüfus yoğunluğu düşük yerlerde 30 yaşın üzerinde, kentsel yenileme projelerinden minimum 280.000 Euro’luk kat mülkiyet tapulu (Free hold) gayrimenkul alımı

portekizde-ev-ana-resim.jpg

Portekiz Golden Visa süreci nasıl işliyor?

Yukarıdaki Portekiz’de ev yatırımlarından bir tanesini seçerek, Portekiz Golden Vize programına başvurabilirsiniz. İlk oturum kartınız iki yıllık olarak basılacaktır. İki yıllık aralarla oturumunuzu yenilemeniz gerekecektir. Portekiz, oturum kartınızla hem size hem de aile fertlerinize oturma ve çalışma izni fırsatı sunar. Oturumunuzu sürdürebilmeniz için yılda en az yedi gün Portekiz’de bulunmanız yeterli olacaktır. İki yıl aralıklarla oturum kartlarınızın yenilenmesi için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Beş sene sonrasında isterseniz daimi oturma iznine veya Portekiz vatandaşlığına başvurulabilmektedir. Portekiz’den ev almak vatandaşlık başvurularında en çok tercih edilen yatırım modelidir.

Portekiz Golden Visa ne tür faydalar sağlıyor?

Portekiz Golden Visa programı, minimum 280.000 Euro ile yapacağınız bir gayrimenkul yatırım ile Portekiz’de oturum izni almanıza izin veriyor. Portekiz Golden Visa kartı ile Portekiz’de oturabilir, çalışabilir, ayrıca Avrupa ülkelerinde vizeye ihtiyaç duymadan serbestçe seyahat edebilirsiniz. Ek bir yatırıma gerek olmadan tüm aile fertleriniz de Portekiz Golden Vize sahibi olabiliyor.

Portekiz Golden Visa’nın Sunduğu Altın Fırsatlar

Portekiz Golden Visa ile dilediğiniz zaman Portekiz’de yaşayabilme ve çalışabilme dışında, aynı zamanda tüm Schengen ülkelerinde özgürce vizesiz seyahat etme hakkı edinilir. Portekiz oturum kart sahipleri Portekiz devletinin sunduğu sağlık, eğitim gibi tüm imkânlarından bir Portekiz vatandaşı gibi faydalanabilir. Şayet Portekiz’de yaşanmıyorsa Portekiz dışındaki gelirler vergiye tabi olmaz. Portekiz Golden Visa programı Avrupa içerisinde vizeye ihtiyaç duymadan daha rahat hareket etmenize yardımcı olur. Portekiz ev alma süreci, Portekiz’de banka hesabınız açıldıktan sonra noterde finalize edilir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve gayrimenkul alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen projeleri yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Vize başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli gayrimenkulleri ve yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm gayrimenkul projelerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riskli gayrimenkul projelerine yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

nomad-bay-3.jpg

Sadece Portekiz vatandaşlık başvurusu konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni amacıyla portekiz’den ev almak için operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: www.euporto.com adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.