AB ve Çin'den iklim krizine karşı işbirliği

AB ve Çin'den iklim krizine karşı işbirliği

Çin'de bulunan Tsinghua Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Avrupa Birliği İklim Şefi Frans Timmermans, El Nino ile etkileri hızlanan iklim krizine karşı ortak eylem çağrısı yaptı.

İklim görüşmeleri için Çin'in Pekin kentinde bulunan Avrupa Birliği İklim Şefi Frans Timmermans, iklim değişikliğinin etkilerinin şiddetlendiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Tsinghua Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Timmermans, şiddetlenen iklim krizi etkileriyle mücadele etmek için Çin ile daha hızlı ve daha kararlı bir ortak eylem çağrısında bulunarak “Krizler hızlanıyor. Krizleri kontrol altına almak istiyorsak şimdiye kadar yaptığımızdan daha hızlı ve kararlı hareket etmeliyiz” dedi.

frans-timmermans-ep.jpeg

Ding ise, çevre ve iklimin her zaman Çin-AB işbirliğinin odak noktası olduğunu söyledi. Üst düzey diyaloglar yoluyla kurulacak iş birliği ile daha iyi sonuçlar alınabileceğini aktardı.

Çin Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang ile de görüşen Timmermans, küresel karbon bütçesi hızla küçülürken Çin’in karbon emisyonlarını daha hızlı zirveye çıkarması gerektiğini söyledi.

4b05bef6-f05d-4e45-accd-3bc6f930905c-1f202225.webp

Ding ise, çevre ve iklimin her zaman Çin-AB işbirliğinin odak noktası olduğunu hatırlatarak, üst düzey diyaloglarla işbirliği içinde çalışılacağını ve daha iyi sonuçlar alınabileceğini söyledi.

Öte yandan Çin Devleti, kömür tüketimini azaltma sözü verse de hedef 2026’ya kadar belirlenmiş değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.