Abbas ve Netanyahu Rusya'da Bir Araya Gelecek

Abbas ve Netanyahu Rusya'da Bir Araya Gelecek

Rusya'nın aracılık yapmasıyla beraber Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Moskova'da görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova bugün yaptığı açıklamayla beraber Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşmeyi kabul ettiklerini açıkladı. Dışişleri'nin haftalık olarak düzenlediği toplantıda konuşan Zaharova, Netanyahu ve Abbas görüşmesi hakkında temasların devam ettiğini ve İsrail ile Filistinli tarafların kendilerine uygun zamanları belirlemeye çalıştığını söyledi.

Zahorova Abbas ve Netanyahu'nun görüşmeyi prensip olarak görüşmeyi kabul ettiğini söylemesinin yanı sıra Netanyahu, Mahmud Abbas ile ön koşulsuz ve şartsız olarak istenilen mekan ve zamanda görüşebileceğini açıklamış, Abbas da Netanyahu ile Moskova'da bir araya gelinmesi için Rusya'nın  yaptığı öneriyi kabul ettiğini açıklamıştı.
 
İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına  devam etmesi ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle  2014'te durmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.