ABD Borsaları Son İşlem Gününü Yükselişle Kapattı

ABD Borsaları Son İşlem Gününü Yükselişle Kapattı

Amerika Birleşik Devletleri borsaları, haftanın son işlem gününü yükselişle kapatarak, son iki ayda yükseliş kaybettiği haftayı geride bırakmış oldu.

ABD borsaları, haftanın son işlem gününü yükselişle tamamlayarak son iki ayda en hızlı yükseliş kaydettiği haftayı geride bıraktı. Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 44,93 puan (yüzde 0,25) artarak 17.873,22 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 8,96 puan (yüzde 0,43) yükselerek 2.099,06 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 31,74 puan (yüzde 0,65) değer kazanarak 4.933,50 puan oldu.

Haftalık artışlarda Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 2,1, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 2,2 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 3,3 yükseliş kaydetti.

Böylece, Dow Jones Sanayi Endeksi 18 Mart'la biten haftadan bu yana en hızlı haftalık artışını kaydederken, Standard & Poor's 500 Endeksi 4 Mart'tan bu yana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 19 Şubat'tan beri en kazançlı haftayı geride bıraktı.

Endekslerdeki artışta, New York borsasının salı günü "ralli" yaparak mart ayından bu yana en hızlı artış gösterdiği günü kaydetmesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş önemli rol oynadı.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, bugün yaptığı açıklamada, gelecek aylarda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını söyledi. Ancak, New York borsasında endeksler, Yellen'in faiz artışını destekleyen diğer Fed üyelerinin arasına katılması nedeniyle kendisinin yaptığı açıklamalara fazla tepki göstermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.