"ABD bundan sonra arabuluculuk yapamaz"

"ABD bundan sonra arabuluculuk yapamaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan sonra taraf olan Amerika’nın artık İsrail ile Filistin arasında arabuluculuk yapması söz konusu olamaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nin ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed El Useymin ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Başkanı Trump'ın Kudüs açıklamasının ilk işaretlerinin gelmesinin ardından İİT dönem başkanı olarak büyük çaba sarf ettik. Bu kararın gayrı meşru ve kabul edilemez olduğunu, barış çabalarını sekteye uğratacağını ve fanatiklerin ekmeğine yağ süreceğini de anlattık. Bundan böyle taraf olan bir Amerika'nın artık İsrail-Filistin arasından arabuluculuk yapması diye bir şey olamaz. Arabuluculuk konusu üzerinde durmamız gerekiyor. Gerekirse BM'de bunu gündeme getirmemiz lazım" dedi.
 

'TEZGAH HEP İSRAİL'E ÇALIŞMIŞTIR'
 

Kararın hükümsüz olduğunu ilk günden beri ilan ettikerlini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar alınmış birçok güvenlik konseyi kararları var. Bunların hiçbirine İsrail uymamıştır. Buna rağmen tezgah hep İsrail'e çalışmıştır.Toprakların gerçek sahibi Filistin'dir. İsrail neredeyse toprakların tamamına yerleşmiş durumda bununla da doymuyor tamamını alma gayreti içinde. Evanjelist ve siyonist mantığın ürünüdür bu karar. İİT'nin yöneticileri olarak buradaki duruşumuzu kararlı şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Bu duruşu 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyerek tüm dünyaya ilan ettik. Kararın hükümsüz olduğunu ilk günden beri ilan ediyoruz. Kendi çalar kendi oynar. Ayrıca bu kararın Hristiyanların da Kudüs üzerindeki haklarını gasp ettiğini söylüyoruz. Sayın Papa ile de konuştum. Açıklamalarımız hemen hemen örtüşüyor" ifadelerini kullandı.
 

'Filistin devletinin başkenti Kudüs'tür'
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Artık bizim nazarımızda Filistin devletinin başkenti Kudüs'tür ve öyle kalacaktır." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.