ABD İle İlgili Şoke Eden İddia!

ABD İle İlgili Şoke Eden İddia!

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Corker, çatışmaların durdurulması anlaşmasında sorunların sürmesi halinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasının yeniden önerilebileceğini söyledi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Corker, Washington yönetiminin Türkiye ile daha önce Suriye'de uçuşa yasak bölge konusunu konuşması gerektiğini ve krizin çözümünde önemli fırsatların kaçırıldığını belirterek, çatışmaların durdurulması anlaşmasında sorunların sürmesi halinde uçuşa yasak bölge ya da güvenli bölge oluşturulmasının yeniden önerilebileceğini söyledi.

Cumhuriyetçi Partiden Tennessee Senatörü Bob Corker, ABD Kongresinde Suriye konusundaki soruları yanıtladı.

Suriye'de bir uçuşa yasak bölge için "ABD'nin bölge ülkeleriyle oluşturacağı bir koalisyonla hava desteği sağlayabileceği, ayrıca yine bölge ülkelerinin de karadan müdahale edebileceği" görüşüne katıldığını dile getiren Corker, şunları söyledi:

"Bence bu yorumlar doğru. Türkiye bizimle uçuşa yasak bölge oluşturulmasını konuşmak istediğinde Halep'in kuzeybatı üçgeninde bunu uygulayabilme imkanımız vardı. Bunu yapsaydık bugün çok farklı bir yerde olabilirdik."

"Uçuşa yasak bölge yeniden önerilebilir"

Corker, Suriye'de hala bir uçuşa yasak bölge ya da güvenli bölge ihtimali bulunup bulunmadığı yönündeki soru üzerine ise "çatışmaların durdurulması anlaşmasında sorunlar devam ederse bunun yeniden önerilebileceğini" belirtti.

"B planı yok, ABD'nin çıkarlarını Rusya belirleyecek"

Corker, şunları kaydetti:

"Çok da aşağılamak istemem ama yönetimin bir B planı olduğunu sanmıyorum. Rusya da İran da Suriye (rejim) de hiçbir zaman bir B planı olmadığını çok iyi biliyor. Sonuç olarak maalesef ABD'nin çıkarları daha çok Rusya tarafından belirlenecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.