ABD: Kürtlerin İlerleyişini Durdurduk

ABD: Kürtlerin İlerleyişini Durdurduk

ABD'li bir yetkili yaparak Kürtler'in ilerleyişini engellediklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Türkiye'ye gelen bir ABD'li yetkili Kürtler'in kuzeye ilerlemesini durdurduklarını söyledi. Aynı yetkili Cerablus'ta Türkiye ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Türklerle çatışma istemiyoruz

ABD merkezli Wall Street Journal isimli gazetede yapılan açıklamada Türkiye'nin bölgede Kürtlerle karşı karşıya kalma ihtimali üzerine “Bu güçlerle Türkler arasında doğrudan bir çatışma görmek istemiyoruz. Bu hiç kimse için iyi bir senaryo değil. Bunu Türklere de izah ettik.” ifadelerini kullandı

Cerablus'ta Kürtleri desteklemeyecekler

Aynı yetkili Fırat Kalkanı olarak adlandırılan Cerablus harekatının ardından Kürtler'e Cerablus'ta destek vermeyeceklerini söyledi. Yetkili:  “Türklere, Kürtlerin kuzeye ilerlemeyeceğine dair verdiğmiz gğvenceyi hayata geçiriyoruz. YPG’ye eğer kuzeye giderlerse onlara destek vermeyeceğimizi açıkça söyledik ve bu arada, bizim hava desteğimiz olmadan da ilerleyemezler.”

İncirlik de kullanıldı

Aynı yetkili, operasyonun ortak yapıldığını vurgulayarak, Türk özel kuvvetlerinin şafak vaktinden önce Suriye’nin kuzeyine girdiğini, bu sırada sınırın Türkiye tarafında bulunan Amerikan askeri danışmanlarından yardım alındığını, İncirlik’ten havalanan Amerikan insansız hava araçlarının operasyonda kullanıldığını söyledi.

Sekronozeyiz

Üst düzey yetkili, ‘ihtiyaç duyulması halinde Amerikan savaş uçaklarının Suriyeli muhaliflere hava koruması sağlamaya hazır olduğunu’ da söyleyerek, “Türklerle senkronize bir haldeyiz. Ne yaptıklarına tam olarak hâkimiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.