ABD PYD'nin Operasyon Hazırlığında Olduğu Menbic'i Bombaladı

ABD PYD'nin Operasyon Hazırlığında Olduğu Menbic'i Bombaladı

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar akşam ilerleyen saatlerde uzun süre boyunca PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) operasyon düzenlemeye başladığı Menbic'i bombaladı. Amerikan jetlerinin ilçe ve çevresini en az 25 kere vurduğu belirtilirken, özellikle ilçeye bağlı Değirmenler mahallesi ve IŞİD'in güvenli olarak nitelendirildiği Hafse'nin vurulduğu aktarıldı.

Bölgeden aktarılan bilgiler, ABD uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıların, PYD'nin yapacağı hareket doğrultusunda, Fırat Nehri'nin batısında kalan IŞİD'in elindeki Cerablus bölgesine ilerlemek için koridor oluşturduğu yönünde. Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgeyi, PYD'ye yardım etmek amacıyla bombaladığı düşünülüyor.

Demokratik Birlik Partisi'nin bombalamanın ardından Menbic'e girmesi beklenirken, ilçe, Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak nitelendirdiği Cerablus'a 50 kilometre uzaklıkta olan bir ilçe. Demokratik Birlik Partisi'ne bağlı askerlerin ilçeye yakın bir beldede IŞİD'in cephanelik olarak kullandığı 5 binadaki malzemeleri ele geçirdiği aktarıldı.

ABD bölgede IŞİD'in temizlenerek Demokratik Birlik Partisi'nin yerleştirilmesini istiyor

Amerika Birleşik Devletleri stratejik öneme sahip olarak gördüğü bölgenin IŞİD militanlarından temizlenerek, PYD'nin askeri birliklerinin bölgeye yerleşmesini istiyor. Öte yandan Demokratik Birlik Partisi'nin Başkanlarından Salih Müslim, Suriye'de kurulan Kürt Federasyonu'nun ardından yeni federal yapılar kurulacağını söyledi.

Rojava'da bulunan Rimelan beldesinde toplanan Kürt Federasyonu'nun kurucu meclisi, federasyonu ilan etmişti. Günler süren toplantılardan sonra Kuzey Suriye Birleşik Demokratik Sistem metni kabul edilmişti. Müslim, başka bölgelerinde dahil edileceğini, bu bölgelerin Şeddadi, Tel Abyad, Şahaba bölgeleri olabileceği ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.