ABD Rusya'nın Suriye'ye Yaptığı Silah Yardımından Rahatsız

ABD Rusya'nın Suriye'ye Yaptığı Silah Yardımından Rahatsız

Amerika Birleşik Devletleri, Cenevre'de barış görüşmelerinin sürdüğü dönemde Rusya'nın Suriye'ye yaptığı silah yardımından rahatsız olduğunu açıkladı.

Cenevre'de muhalifler ve Suriye Rejimi arasında gerçekleşen barış görüşmeleri sırasında Rusya'nın Suriye'ye yaptığı yardımlar Amerika Birleşik Devletleri'ni rahatsız etti.

ABD özellikle barış görüşmelerinin sürdüğü bir dönem olarak tanımladıkları dönem içerisinde Rusya tarafından Suriye'ye yapılan silah yardımlarının rahatsızlık verici olduğu belirtti. Reuters'e konuşan bir ABD yetkilisi, Rusya'nın Suriye'deki topçu bataryalarını yeni mevzilerine konuşlandırdığını söyledi. Rusya tarafından yapılan bu yardım, Suriye'nin Halep şehrini geri almak için girişeceği operasyona yardım amaçlı olduğu düşünülüyor.

 

Muhalifler geçen hafta barış görüşmelerinden çekildi

Cenevre'de gerçekleşen görüşmelerden çekildiklerini geçen hafta açıklayan muhalifler, çekilmeye gerekçe olarak Rusya ve Suriye'nin ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarını arttırmalarını göstermişti. Birleşmiş Milletler taraflara tekrar görüşmeye başlama çağrısı yapıyor.

 

Suudi Arabistan ve Türkiye'nin desteklediği Yüksek Müzakere Konseyi ve Suriye rejiminin temsilcileri BM'nin çabaları sayesinde gerçekleşen görüşmelerde, en büyük anlaşmazlık Beşar Esad'ın barış sürecinin sonunda ülke yönetiminde rol alıp almayacağıydı.

Kopma noktasına gelen görüşmeleri yorumlayan Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözcüsü barış görüşmelerinin kopma noktasına gelmesi hakkında endişelerini dile getirdi. Batılı ülkeler Suriye'de artış gösteren Rus silahların ateşkesin bozulması halinde çatışmaların çok daha büyük boyutlara taşınacağı uyarısını yapıyor.

 

Muhalifler uçaksavar istiyor

Suriye Ordusu tarafından vurulan muhalifler ABD'den uçaksavar istiyorlar. Özellikle ısıya duyarlı olarak saldırı gerçekleştirebilen taşınabilir MANPAD talep ediyorlar. ABD muhalifler arasından seçilen bazı gruplara vermeyi düşündüğü MANPAD'in IŞİD'in eline geçebileceği endişesini taşıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.