ABD Savunma Bakanlığı'ndan Rakka Açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı'ndan Rakka Açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Rakka operasyonuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Carter'ın görüşmede, ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığa desteğini vurgulayarak, ortak tehditlere karşı iki ülkenin yan yana durmayı sürdüreceği taahhüdünde bulunduğu kaydedildi. Ashton Carter'ın ayrıca terörle mücadelede Türkiye'nin kararlılığı ve DAEŞ'le mücadelede Türkiye'nin önemli desteği için Türk mevkidaşına teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:


"İki bakan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı başarılarını görüştü ve Carter Işık'a Türkiye'nin sınırlarından DAEŞ'i temizleme çabalarına ABD'nin desteğinin süreceği teminatı verdi. İki bakan ayrıca, Rakka'yı geri almanın önemini ve yerel güçlerin merkezi rol oynamalarının gerekliliğini görüştü. Her iki bakan da ortak çıkarlarla ilgili yürütülen sık iletişimin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı."
 
"YPG MENBİÇ'TEN ÇIKTI"
 
Reuters'ın haberine göre Carter, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Menbiç'i terk ettiğini söyledi.
 
IŞIK, İNGİLİZ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
 
Milli Savunma Bakanı Işık ayrıca, Londra'daki BM Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında İngiliz mevkidaşı Michael Fallon ile de bir araya geldi.
 
Işık görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"İngiltere Savunma Bakanı'yla güzel bir görüşme yaptık. 15 Temmuz sürecini değerlendirdik. Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili detaylı bilgi verdik. Türkiye'nin AB parlamentosunda alınan sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı Türkiye'nin kararı var. Bir tavır değiştikliği olmayacağını ifade ettik. Dışişleri Bakanlığı bu açıklamaları değerlendiriyor."
 
Işık sözlerini şöyle sürdürdü: "İhtiyacımız olan pilotları almak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Geçen gün 70 yaşını geçmiş bir pilotumuz ihtiyaç varsa gelirim diye mektup gönderdi. Bizi duygulandırdı, kendisine teşekkür ediyoruz. Telefon edeceğiz, davet edeceğiz kendisini. Görüşmemizin ana gündem maddesinden biri Gülen adlı terör örgütü yöneticisinin Türkiye'ye iadesi oldu. ABD'nin bir an önce Fetullah Gülen'i gözaltına alması, tutuklaması gerektiğini ilettik."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.