ABD Türkiye'deki Vatandaşlarına Mail Göndererek Terör Uyarısı Yaptı

ABD Türkiye'deki Vatandaşlarına Mail Göndererek Terör Uyarısı Yaptı

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği, ülkede bulunan vatandaşlarını özellikle turistik bölgelerde gerçekleşebilecek terör eylemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devletleri kendi vatandaşlarına daha önce yaptığı turistik bölgelerde olası bir terör saldırısı gerçekleşebileceği uyarısını e posta yolu kullanmasının yanı sıra sitesinde tekrarladı. ABD Büyükelçiliği Ankara'da gerçekleştirilen terör eylemi öncesi yaptığı terör uyarısı ile gündeme gelmişti.

ABD Büyükelçiliği sitesinde yer alan duyuruların aksine bu sefer  Türkiye'de bulunan vatandaşlarını e posta ile uyaran Büyükelçilik, Türkiye'de özellikle turistik bölgelerde terör eylemi beklendiğini açıkladı. Acil mesaj başlığıyla gönderilen e posta içeriğinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütlerinin Türkiye'nin turistik bölgelerinde eylem gerçekleştirmek için fırsat kolladığına dair kesin bilgi edindiği ve bu tarz bulguların daha çok ortaya çıkabileceği bilgisine yer verildi.

Türkiye'deki yabancı turistler terör örgütlerinin açık hedefi

İstanbul'daki terör eyleminin doğrudan İsrail vatandaşlarını hedef almasıyla beraber, Türkiye'de terör örgütlerinin yabancı turistleri hedef almaya başladığı biliniyordu. Öte yandan ABD tarafından vatandaşlarına gönderilen e postada da Türkiye'deki terör örgütlerinin özellikle yabancı turistleri açık bir şekilde hedef almaya başladığı belirtildi.

terör-uyarısı

 

Benzer konuda daha önce de uyarmıştı

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği kendi sitesinde 9 Nisan'da yaptığı açıklamayla daha önce de vatandaşlarına turistik bölgeler, halka açık meydanlar ve limanlarda bulunmama önerisinde bulunmuştu. Büyükelçilik resmi sitesinde yer alan açıklamada özellikle Antalya, İzmir ve İstanbul'da gibi şehirlerde eylem gerçekleşeceğine dair inandırıcı nedenlere sahip olunduğu söylenilmişti.

Dün Büyükelçilik sitesinde de yayınladılar

ABD Büyükelçiliği tarafından vatandaşlara gönderilen terör uyarısı içeren e postanın yanı sıra, resmi Büyükelçilik sitesinde e posta dışında dün de yinelenen uyarıda aynı metin paylaşıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.