ABD: YPG'ye silah vermeyi bırakacağız

ABD: YPG'ye silah vermeyi bırakacağız

'Kuduz köpek' lakaplı Savunma Bakanı Mattis, terör örgütü IŞİD'le mücadele sona erdiğinde işbirliği yaptıkları YPG'ye silah yardımını durduracaklarını açıkladı ancak Pentagon'un yeni bir planı var.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile birlikte Rakka operasyonuna girişen ABD, Türkiye'nin tepkisi üzerine yeni bir açıklama daha yaptı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşen ABD Başkanı Donald Trump, YPG'ye silah yardımını durduracaklarını söylemişti.


'Kuduz köpek' lakaplı Savunma Bakanı JamesMattis, Trump'ın söylediği gibi hareket edeceklerini belirterek terör örgütü IŞİD'le mücadele sona erdiğinde silah göndermeyi durduracaklarını söyledi.

Mattis'in açıklamalarında öne çıkan bir başka nokta, Suriye'nin kuzeyinde yerel polis güçleri oluşturulması. Pentagon'un yerel polis için kimleri seçeceği şimdilik belirsiz.

Ankara, Washington'ın YPG ile işbirliği yapmasına başından beri karşı çıkıyor. Pentagon, binlerce TIR'ı bulan silah ve askeri mühimmatı YPG'li teröristlere yardım adı altında sevk etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.