ABD’de silahlı saldırgan 20 kişiyi öldürdü

ABD’de silahlı saldırgan 20 kişiyi öldürdü

ABD’nin Maine eyaletinde Robert Card isimli eski askerin bowling salonu ve bir bara gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu en az 20 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin Maine eyaletine bağlı Lewiston şehrinde 2 ayrı noktada silahlı saldırı düzenlendi. Ateşli silah eğitmeni olan 40 yaşındaki Robert Card adlı saldırgan, bir bowling salonu ile bara girerek etrafına tüfekle ateş açtı. Saldırılarda 20 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi yaralandı. Saldırgan olayın ardından kayıplara karıştı. Yüzlerce kişilik ekiple karadan ve havadan arama çalışmaları başlatıldı.

bf766994-d64b-4d00-a1ab-779a6fade5bb-1.jpg

Polis, eski asker Card’ın yakın zamanda akıl sağlığı merkezinde tedavi gördüğünü belirtti. Saldırının gerçekleştirildiği bowling salonunun sahibi ise olay sırasında salonda 20’si çocuk yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu söyledi.

Maine Valisi Janet Mills, saldırgan yakalanana kadar eyalet sakinlerine evlerinde kalmaları ve iş yerlerinin açılmaması çağrısında bulundu. Ayrıca eyalette bugün eğitime ara verildi. Beyaz Saray yetkilileri ise saldırıya ilişkin ABD Başkanı Joe Biden’ın bilgilendirildiğini ve eyalete "tam federal destek" gönderildiğini duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.