ABD’de uçak yolcularına yüz taraması yapılacak!

ABD’de uçak yolcularına yüz taraması yapılacak!

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi (CBP), yüz tanıma teknolojisini ABD’den ayrılan her ticari uçuşta kullanma kararı aldı. 

ABD'de şu anda 15 havalimanında kullanılan yüz taraması, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi (CBP)'nin aldığı karar ile artık tüm havalimanlarında kullanılacak. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi (CBP), şu anda yüz tanıma teknolojisini ABD’deki 15 havalimanında kullanıyor. Sistem, havalimanının giden yolcu kapısına yaklaşan kişilerin fotoğrafının çekilmesi ile devreye giriyor. Fotoğraf daha sonra vize ve pasaport başvuruları ile karşılaştırılarak bir eşleşme yapılıyor. Daha sonra bir çıkış kaydı oluşturuluyor. Fotoğraf herhangi bir belgeyle eşleşmez ise, kişi daha detaylı olarak inceleniyor.

2018 Mali Yılı Giriş/Çıkış Vize Süresi İhlali Raporu’nda CBP’nin biyometrik çıkış kayıtlarını daha fazla kullanmak istediği ve önümüzdeki dört yıl içinde ABD’den çıkış yapan uçakların % 97’sinin bu sistemle inceleneceği belirtiliyor. Bunun sebebi ise, süresi geçmiş kişilerin tespitini kolaylaştırması ve teknolojinin oldukça güvenilir olması.

Sistem, 15 bin adet uçuşta 2 milyon yolcuyu taradı!

Yüz tanıma sistemini kullanan 15 havalimanında 15 bin adet uçuşta iki milyon yolcu bu sistemle tarandı. Bunlar arasından 7 bin kişinin vize süresini aştığı görüldü. Sistemin sadece 2017’den bu yana kullanıldığı düşünüldüğünde CBP’nin neden yüz tanıma sistemini önemli bir araç olarak gördüğünü anlamak zor değil. Sistem ayrıca geçtiğimiz yıl başkasının kılığına giren birini tespit etmek için de kullanıldı ve bu kişinin ABD’ye girişi yasaklandı.

Yüz tanıma sisteminin tüm havalimanlarına kurulduktan sonra, aynı şekilde karadaki sınırlara da yerleştirilecek olmasının düşünüldüğünü, siz değerli okuyucularımız ile paylaşalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.