ABD'de Uzay Üssünde Büyük Patlama

ABD'de Uzay Üssünde Büyük Patlama

ABD'de bir uzay üssünde büyük patlama çok paniğe yol açtı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ünlü Uzay Üssü Cape Canaveral'da fırlatma rampasında kalkış için hazırlanan roket bu esnada patladı. Patlamayla beraber bölgeyi siyah duman kapladı. Reuters haber ajansının dünyaya duyurduğu olaya göre sahilleriyle ünlü Florida'da sahil kenarında yer alan dünyaca tanınan Cape Canaveral üssünde roket fırlatımı sırasında kaza gerçekleşti.

Cape Canaveral üssünde bugün fırlatılması planlanan SpaceX Falcon 9 isimli roket kalkış rampasına yerleştirildikten sonra fırlatma işlemi başlatıldı. Fırlatma işlemi başladıktan kısa bir süre sonra infilak eden roketin patladığı bölgeden siyah duman yükselmeye başladı. 

Kilometrelerce öteden duyuldu

Patlama noktasından kilometrelerce öteden duyulan patlamayla beraber çevredeki binalar da sarsıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan NASA (Ulusal Uzay Dairesi) patlamayla ilgili olarak ellerinde hiçbir bilgi olmadığını duyurdu. Cape Canaveral, Atlantik kıyısında yer alan Kennedy Uzay Merkezi'nin bir parçası. Birçok Amerikan uzay mekiği uzay kumsalı olarak da bilinen bu merkezden fırlatılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.