ABD’de WeChat yasağı için karar değişikliği! İşte karar

ABD’de WeChat yasağı için karar değişikliği! İşte karar

ABD Başkanı Donald Trump’ı gündeme getiren konulardan bir tanesi olan WeChat yasağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Bilindiği üzere TikTok, Walmart ve Oracle üçlüsünün anlaştığı öğrenildi. WeChat ise Trump’ın ambargosundan kurtulamayacak gibi duruyordu ancak San Francisco Bölge Mahkemesi Yargıcı Laurel Beeler bu duruma el koydu. ABD’den yasaklanmak üzere olan WeChat şimdilik yasaklanmayacak. Zira ilgili mahkeme tarafından verilen karara göre bu mesajlaşma servisinin indirilmesi ve güncellenmesi hâlâ yasal.

Çin asıllı Amerikan vatandaşları tarafından açılan davada WeChat’in Çin ile iletişim kurmak için alternatifi olmayan tek yol olduğuna karar verildi. Davacılar, güncelleme işleminin de yasaklanmaması gerektiğini aksi takdirde bu uygulamanın kullanılamaz bir hâle geleceğini belirtti.

“ABD WeChat Kullanıcıları Birliği” olarak adlandırılan bir grup WeChat kullanıcısı, Çin menşeli mesaj yazılımının yasaklanmasını ifade özgürlüğünün ihlali olarak nitelendirdi. Bu gruba üye olan kişiler, WeChat yasaklandığı anda Çin’deki arkadaşları ve aile üyeleri ile görüşemeyeceğini beyan etti.

Bu mahkemenin kararı nihai bir karar değil ancak şimdilik geçerli. ABD Ticaret Bakanlığı, bu karara ilişkin tutumunu açıklayacak. ABD Başkanı Donald Trump bu karara itiraz ederse süreç uzayacak ve devreye federal mahkeme girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.