ABD'deki saldırıda ölü sayısı: 27

ABD'deki saldırıda ölü sayısı: 27

ABD'nin Texas eyaletinde bir kilisede Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemele göre 27 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü.

San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te First Baptist kilisesine giren bir kişi, pazar ayini sırasında kalabalığın üzerine ateş açtı. Can pazarının yaşandığı saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kiliseye operasyon düzenleyen Amerikan polisi, saldırganı vurarak öldürdü. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, resmi ziyaret programı kapsamında bulunduğu Japonya'dan, Teksas'ta gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Tanrı Teksas Sutherland’daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

SALDIRGAN AİLESİNİ DE KATLETTİ

Yerel medyada yer alan habere göre; saldırgan kendi ailesini de katletti.

TÜRKİYE'DEN MESAJ: ÜZÜNTÜ DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.