ABD'den flaş Türkiye ve Brunson açıklaması!

ABD'den flaş Türkiye ve Brunson açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump`ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ziyareti sırasında Reuters Haber Ajansı`na verdiği röportajda Brunson konusunda Türkiye ile yaşanan siyasi kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Türk hükümeti Pastör Brunson`u serbest bırakmama konusunda büyük bir hata yaptı” diyen Bolton, "Her gün bu hatayla devam ediyor. (Türkiye) NATO müttefiki Batı`nın bir parçası olarak doğru şeyi yaparsa ve Pastör Brunson`u şartsız serbest bırakırsa kriz anında biter” ifadelerini kullandı. Türkiye’de liranın değer kaybetmesine ilişkin soruyu cevaplayan Bolton, Katar’dan gelen paranın Türkiye ekonomisini kurtarmaya yardım etmeyeceğini söyledi. Türkiye’nin NATO’dan geçici olarak uzaklaştırılması gibi bir durumun şu anda söz konusu olmadığını dile getiren Bolton, "Brunson ve diğer Amerikalılar sorununun çözülmesine yoğunlaştık" diye konuştu.Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump`ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Türkiye Brunson`u koşulsuz serbest bırakırsa kriz anında biter" dedi.
 

ABD Başkanı Trump’ı zor günler bekliyor
 

ABD Başkanı Donald Trump`ın eski özel avukatı Michael Cohen’in New York`ta federal mahkemede görülen davada 8 ayrı suçtan suçlu bulunduğu ve hakkındaki iddialarla ilgili Federal Soruşturma Bürosuyla (FBI) uzlaşmaya giderek itirafçı olduğu belirtildi. ABD basınında yer alan haberlere göre, New York`ta FBI yetkililerine teslim olan Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, 2016`daki ABD başkanlık seçimlerinde kampanya sürecine ilişkin suçlamalarla ilgili New York`ta Federal Mahkemede yargılanıyor. Cohen’in vergi kaçırma ve kampanya bütçesiyle ilişkili 8 ayrı suçlamayı kabul ederek uzlaşma yoluna gittiği belirtildi. Cohen, seçim öncesinde Stormy Daniels’ın susması için verilen paranın kampanya fonundan sağlanmadığını belirtmişti. Ancak Cohen`in mahkemeye bu konuda farklı bilgi vererek "Birisinin susması için 130 bin dolarlık bir ödeme yapıldı" ifadesini kullandığı belirtildi. ABD`de Trump`ın seçim kampanyasında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle kampanyada görev yapan önemli isimlerin, FBI tarafından sorgularının devam ettiği öğrenildi. Trump`ın özel avukatı Rudy Giuliani ise yaptığı açıklamada, "Devletin Michael Cohen`e karşı yürüttüğü suçlamalarda Başkan Donald Trump’a karşı herhangi bir yanlış iddia olduğuna dair bir suçlama olmadığını" kaydetti. Giuliani, soruşturmayı yürüten savcıya, Cohen`in söylediklerinin önemli bir bölümünün yalan ve iftiralarla dolu aldatmaca olduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Virginia eyaletinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananların “utanç verici” olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.