ABD'den flaş YPG açıklaması!

ABD'den flaş YPG açıklaması!

Üst düzey ABD'li yetkili, terör örgütüyle Suriye'nin kuzeyindeki kurdukları ittifakın eylem odaklı olduğunu söyledi.

Washington'da bir grup Türk gazeteciyle bir araya gelen ABD'li üst düzey yetkili, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler hakkında soruları yanıtladı.

ABD'li üst düzey yetkili, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ile  ABD'nin ilişkisi hakkındaki soruya cevap verirken de bu ilişkiyi "geçici,  taktiksel ve eylem odaklı" şeklinde niteledi.

Türkiye'nin endişelerini çok iyi anladıklarını ifade eden yetkili,  "Suriye içinde bir devletçik oluşmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yetkili, ABD'nin üç PKK'lı teröristin yeri hakkında bilgi sağlayana  toplam 12 milyon dolar ödül verme kararının Türkiye'nin terörle mücadelesine  Amerikan yönetiminin destek kararlığını gösterdiğini söyledi.

ABD ile Türkiye'nin Münbiç'te ortak devriyeye başlamasını "büyük  kazanım" olarak değerlendiren yetkili, "Bunu biz de Türk ortaklarımız da doğru yapmaya çalışıyor" dedi.

ABD askerlerinin YPG ile devriyeye çıktığı hatırlatılan yetkili, "Bu  YPG ile ortaklığımızın doğal uzantısı olarak görülmeli. Bu Türkiye ile değil,  Suriye'nin kuzeydoğusundaki istikrarla ilgili." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.