ABD'den Füze Denemesine Bir Garip Karşılık

ABD'den Füze Denemesine Bir Garip Karşılık

ABD öyle bir cevap verdi ki...

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ilk görüşmesi öncesi 'Siz çözemezseniz biz çözeriz' mesajı vermesinin ardından yeni bir füze denemesi yaptı. Ancak asıl konuşulan nokta, füze denemesi değil ABD Dışişleri'nin denemeye verdiği 23 kelimelik yanıtı oldu.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni bir orta menzilli balistik füze denemesi yaptığını duyurdu.
Güney Kore Savunma Bakanlığı Sinpo limanından Japon Denizi'ne doğru fırlatılan füzenin yaklaşık 60 km yol katettiğini ve denize düştüğünü açıkladı.
 
ABD'nin Pasifik Kuvvetler Komutanlığı da yerel saatle 11.42'de fırlatılan füzenin 'orta ölçekli KN-15 tipi balistik füze' olduğunu belirtti.
 
ABD Kuzey Amerika Uzay Savunma Komutanlığı da (NORAD) söz konusu füzenin Amerika kıtasını tehdit etmediği bilgisini paylaştı.
 
'SÖYLEYECEK BAŞKA SÖZÜMÜZ YOK'
 
Japonya füze denemesini 'provokatif' olarak nitelerken, denemeyi kınayan Güney Kore bunun 'Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası toplumun ve Kore Yarımadası'nın barış ve güvenliğine açık bir meydan okuma' olduğunu açıkladı.
Ancak ABD Dışişleri'nden gelen 23 kelimelik kısa açıklama şaşırttı. 
 
Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın açıklamasında "Kuzey Kore bir diğer orta menzilli balistik füze fırlattı. ABD Kuzey Kore hakkında yeteri kadar konuştu. Söyleyecek başka sözümüz yok" dendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.