ABD'den Kritik F-35 açıklaması!

ABD'den Kritik F-35 açıklaması!

ABD’li Defense One'dan yayınlanan Marcus Weısgerber imzalı haberde Pentagon'un mart ayının sonuna kadar Türkiye’de gerçekleşen F-35 üretiminin tamamen biteceği açıklamasını yalanladı. 

Türkiye’yi, Rus S-400 alımından sonra ortak üretim olan F-35 programında çıkaran ABD, F-35'lerin üretiminin aksamadan devam etmesi için Türkiye ile çalışmak zorunda.

Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki F-35 parça üretiminin tamamını Mart 2020’ye kadar ABD’ye taşınacağını duyurdu ancak bu pek mümkün görünmüyor.

Ancak Pentagon’daki kaynaklardan gelen bilgilere göre, Lord’un bu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 

Lockheed Martin ve Pratt, ürettiği F-35’lerin en önemli parçaları için Türkiye’yle birkaç yıldan fazla sürecek bir kontrata sahip.

Pentagon yetkililerinden gelen bu bilgi, ABD’nin tüm yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye’ye bağımlı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ondan fazla Türk firma, F-35’lerin 900’den fazla parçasını üretiyor. Türkiye’yi bu önemli üretim zincirinden çıkarmak da ABD’ye 500 ila 600 milyon dolarlık bir miktara mâl olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.