ABD'den Libya açıklaması: Türkler veya Ruslar olsun, hedefimiz önlemek!

ABD'den Libya açıklaması: Türkler veya Ruslar olsun, hedefimiz önlemek!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo düzenlediği basın toplantısında, "Libya'daki siyasi müzakereleri yeniden başlatmak için Avrupalı ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkler veya Ruslar olsun, herhangi bir kaynaktan silah tedariğini önlemek" dedi.

Dünyanın her yerinde terör örgütü DEAŞ ile mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Pompeo, Washington yönetiminin 5 İran şirketine daha yaptırım uygulamaya karar verdiğini duyurdu. İran'ın terörü finanse ettiğini iddia eden ABD'li bakan, "İran, IAEA ile işbirliği yapmayı reddediyor. İran'a yönelik genişletilmiş silah ambargosu tasarısının BM Güvenlik Konseyinden geçmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

LİBYA AÇIKLAMASI

"Libya'daki siyasi müzakereleri yeniden başlatmak için Avrupalı ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz" diyen Pompeo, "Hedefimiz, Türkler veya Ruslar olsun, herhangi bir kaynaktan silah tedariğini önlemek" dedi.

İSRAİL'İN YASA DIŞI İLHAK PROJESİ

İsrail'in hukuksuz ilhak projesine de değinen Dışişleri Bakanı, bu kararın tamamen Tel Aviv yönetimine ait olduğunu söyledi. Toprakları gasp edilen Filistin'e yüklenmeyi tercih eden Pompeo, "Filistin otoritesi İsrail ile müzakerelere katılmayı reddedip tehdit etmeyi tercih etti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.