ABD'den Türkiye'ye Anayasa'ya Uyun Uyarısı

ABD'den Türkiye'ye Anayasa'ya Uyun Uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkenti Washington'da katılacağı Nükleer Güvenlik Zirvesi öncesi hazırlık yapmak amaçlı olarak ülkeye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den Anayasa'ya uyun uyarısı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Çavuşoğlu'na iletilen mesajı Erdoğan'a yineleyeceği tahmin ediliyor. Erdoğan'ın 3 yıl aradan sonra Washington'da ilk defa bugün gitti. ABD Başkanı Barack Obama ile randevuya Washington'dan son ana kadar onay çıkmazken, görüşmenin gerçekleşmesi ve ABD Türkiye işbirliğinde devamlılığın sağlanabilmesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce ülkeye giden Dışişleri Bakanı Türkiye'ye ABD'den art arda iki uyarı verildi. ABD Dışişleri Bakanlığından Çavuşoğlu'na verilen uyarının yanında Türkiye'ye de Beyaz Saray'dan Anayasa uyarısı yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile basına kapalı toplantı düzenlendi. Toplantının ardından iki bakan ortak bir açıklama düzenlerken, açıklamada basın mensuplarının soruları kabul edilmedi. Açıklama sonrası, Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby bir yazılı açıklama yaparak; "Kerry, özgür medya ve bağımsız yargı süreci dahil Türkiye’deki güçlü demokratik kurumların korunmasına verdiğimiz önemi vurguladı" ifadesine kullandı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile Rice'ın yaptığı toplantının ardından, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüzü Ned Price; "Rice, Türk Hükümeti’nden Türkiye’nin anayasasında güvence altına alınan evrensel demokratik değerlere uymasını istedi” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.