ABD'den Vatandaşlarına: Türkiye'nin 19 İline Gitmeyin

ABD'den Vatandaşlarına: Türkiye'nin 19 İline Gitmeyin

ABD Büyükelçiliği tarafından Amerikan vatandaşlarına yapılan bir açıklamayla Türkiye'deki 19 ilden uzak durmaları ve Suriye sınırındaki bölgelere gitmemeleri istenildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği yaptığı bir açıklamayla vatandaşlarına Türkiye'nin 19 iline gitmeyin çağrısı yaptı. Açıklamada 19 ilin yanı sıra Suriye sınırındaki bölgelere de gidilmemesi uyarısı yapıldı.

Açıklamada zaman zaman, olası tehditlere hazır olabilmek için Amerika Birleşik Devletleri konsolosluklarının çalışma saatlerinin belirsiz olarak düzenlenebileceği ve konsoloslukların bu doğrultuda kapatabileceği belirtilerek, Gaziantep'te bulunan ABD'ye bağlı kurumların geçici olarak kapatıldığı duyuruldu. Güvenlik durumuyla alakalı olarak kurumların tekrar açılabileceği de belirtilen açıklamada ABD vatandaşlarının bunu gözardı etmemesi istenirken, ABD vatandaşlarının kişisel güvenlik önlemlerini alması istenilerek, yerel olayları takip etmek için elçiliğin takip edilmesi istenildi.

Büyükelçilik resmi sitesinden yapılan açıklamayla gidilmemesi istenen iller; Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir ve Muğla olarak sıralandı.

medaege-abd

Gaziantep'te 2 canlı bomba yakalanmıştı

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, IŞİD terör örgütüne bağlı olarak hareket ettiği düşünülen iki kişiyi yakalamış ve kişilerin üzerinde bulunan dijital dokümanlarda canlı bomba yeleği fotoğrafları ve IŞİD'e ait olduğu anlaşılan fotoğraflar saptanmıştı. 27 Mart'ta gerçekleşen olayda biri yabancı uyruklu biri Türk vatandaşı olan 2 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı

Gözaltına alınan IŞİD bağlantılı kişilerin örgüte katılmak amacıyla Suriye'ye geçerek örgüt adına eylem gerçekleştireceklerine dair kanıt bulunmuş, dijital dokümanlar İstanbul'dan gelen Türk vatandaşın üzerinden çıkmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.