ABD'li Gazete Cerablus Operasyonuna İstila Dedi

ABD'li Gazete Cerablus Operasyonuna İstila Dedi

ABD Merkezli New York Times gazetesi TSK'nın Cerablus Operasyonu'na istila dedi.

Dünyaca tanınan New York Times Fırat Kalkanı operasyonu için işgal tabirini kullanınca tepki gördü. Gördüğü tepkiler üzerine geri adım atan gazete istila ifadesini değiştirerek operasyon olarak değiştirdi.

Tepkiler üzerine geri adım

ABD'nin tanının gazetesi New York Times Cerablus'a TSK tarafından düzenlenen ve Cerablus'un Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçmesini sağladığı operasyona dair istila tepkisini kullanınca tepki topladı. NYT (New York Times) "Erdoğan, Suriye istilasıyla askeri gücünü gösterdi" yorumuyla beraber Cerablus operasyonuna istila demiş oldu. NYT bununla beraber "Türkiye'de ordunun içindeki bir kesimin darbeye kalkışması her şeyi değiştirdi" ifadelerini de kullandı.

NYT imzalı haberde şu ifadelere yer verildi: "Ordu içinden bir grubun Türkiye'de darbeye kalkışmasının ardından çok şey değişti. Ordudan binlerce kişi tasfiye edildi. Kısa bir süre sonra Türkiye, Suriye'de DAEŞ'in son kalelerinden olan Cerablus'a operasyon kararı aldı. Sonra Türk tankları, Suriye'ye girdi. Tanklar, Kuzey Suriye'de gürlerken, Suriyeli muhalifler de ilerleme kaydetti. Böylece PYD'nin bölgeye yayılmasının da önüne geçildi" Türkiye'nin rolü değişti Bu operasyon ile Türkiye'nin Suriye'de daha belirleyici bir konuma geldiğini belirten gazete, haberine şöyle devam etti; "Türkiye, bu operasyon ile, Suriye'de daha aktif bir rol oynayan konuma sahip oldu. Muhaliflere verdiği destek ile, onların da kazanma şansını artırdı"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.