ABD'li Yarbaydan Şok Sözler: Beni Öldürürler

ABD'li Yarbaydan Şok Sözler: Beni Öldürürler

Skandal! ABD'li yarbay: 'Beni öldürürler'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin önceki gün sinirlenerek Rusya'nın devlet destekli televizyonu RT hakkındaki gerçek düşüncelerini ilan etmesinin ardından, RT'ye yönelik bir diğer sıradışı tepki de ABD ordusundan geldi.

ABD'li bir yarbay, Savunma Bakanlığı Pentagon'un düzenlediği medya etkinliğine katılmak için başvuru yapan RT'ye 'Beni öldürürler' yanıtını verdi.
 
RT'nin video ajansı Ruptly'den bir yapımcı, ABD ordusuna ait mühimmat dolu 600'den fazla konteynerin Almanya'ya ulaşması nedeniyle düzenlenen medya etkinliğine katılmak için bir e-posta gönderdi.
 
Yapımcı, Pentagon'un gelecekteki diğer basın etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olmak için e-posta adresinin listeye dahil edilmesini de istedi.
 
RT yapımcısına ilk önce bir ordu yetkilisi kibar bir yanıt geldi. Yetkili, mühimmatla ilgili konuların Albay Donald Peters'a gönderilmesi gerektiğini belirtti.
 
YANLIŞLIKLA 'YANITI TÜM ALICILARA GÖNDER'E Mİ BASTILAR?
 
RT'ye yanıt veren Halkla İlişkiler Subayı Peters ise, Ruptly'nin Avrupa'daki bir ordu etkinliğine katılmasına izin vermesi halinde kendisini öldüreceklerini kaydetti. RT'ye yanlışlıkla gönderildiği düşünülen e-postada "Bunu hiçbir şekilde desteklemeyeceğiz. Operasyon Güvenliği perspektifi nedeniyle beni öldürürler. Ruptly TV, bir Rus propaganda aracı" ifadeleri yer aldı. ABD ordusundan gelen bu e-posta, RT'yi, bu yanıtın bir hata sonucu 'yanıtı tüm alıcılara gönder' butonuna basılarak gönderildiği düşüncesine sevk etti.
 
KIRBY 'RT'Yİ DİĞERLERİYLE AYNI KEFEYE KOYMAYACAĞIM' DEMİŞTİ
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Halep'te 5 hastaneyi ve en az 1 mobil kliniği vurduğuna dair iddiaların kaynağını soran Russia Today (RT) muhabirine yanıt vermeyi reddetmişti. İddialarla ilgili somut kanıt sunamayan ABD'li sözcü, "Neden kendi Savunma Bakanlığınıza neler yaptıklarını sormuyorsunuz? Siz RT muhabirisiniz ve bana sorduğunuz soruları kendi hükümetinize soramıyorsunuz. Vurulan hastanelerin hangileri olduğunu onlara sorun" demiş ve RT'yi diğer medya kuruluşlarıyla aynı kefeye koymayacağını söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.