ABD'nin gizli casus uçağı Google Haritalar'dan bulundu

ABD'nin gizli casus uçağı Google Haritalar'dan bulundu

Google Haritalar'ı didik didik tarayan bir kullanıcı, Florida'da yer alan askeri üstte gizemli bir uçak fark etti.. Ortaya çıkan görüntünün 6 bin 100 km hıza ulaşabilen yeni nesil causus uçağa ait olabileceği söyleniyor.

ABD, Kuzey Kore, Vietnam ve Sovyetler Birliği'nde neler olup bittiğini gözlemlemek amacıyla Blackbird adında bir casus uçak üretmişti. Uçağın yeri radarda tespit ediliyor olmasına rağmen aşırı hızlı hareket ettiği için yakalaması son derece zordu. Blackbird 1995 yılında kullanımdan kaldırıldı.

Blackbird'in devamı niteliğinde olan SR-72 Mach 6 uçağı için çalışmalar yürüten ABD'nin aslında bu çalışmaları çoktan sonlandırdığı ve uçağı ürettiği iddiası ortaya atıldı.

Bu iddialara dayanak olarak gösterilen şey Google Haritalar'da tespit edilen ilginç görünümlü bir uçak. Florida'da bir askeri üstte bulunan tuhaf görünümlü uçağın SR-72 Mach 6 olduğuna inanılıyor.

ABD Hava Kuvvetleri tarafından geliştirilen SR-72 Mach 6 uçağın saatteki hızının 7 bin 400 kilometre olduğu tahmin ediliyor.

İlginç keşif, uçağı tasarlamaktan sorumlu firma olan Lockheed Martin'in hipersonik uçağı tamamladıkları açıklamasının hemen ardından geldi.

Fakat bazı internet kullanıcıları görselleri yeterince inandırıcı bulmadı ve uçak sanılan nesnenin aslında bir gemi ya da jet botu olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.