ABD'nin O Hareketine Bakan'dan Çok Sert Tepki

ABD'nin O Hareketine Bakan'dan Çok Sert Tepki

AB Bakanı Ömer Çelik çok sert konuştu...

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan AB Bakanı Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

 PYD ve YPG'nin Türkiye'nin milli güvenliği için nasıl bir tehdit olduğunu herkes biliyor. Beraber nöbet tutmalar ve fotoğraf vermeleri sakıncalı sonuçlar doğurur. Türkiye bir NATO ülkesi olarak bir terör örgütünün kampını vurmuştur. Bir diğer NATO ülkesi de gidip o kampı ziyaret etmiştir. Asıl endişe edilmesi gereken durum budur.

YENİ DÖNEMDE TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ 

Avrupa'da aşırı sağ partiler giderek siyaseti kuşatıyorlar. Avrupa Birliği tarihini incelediğimizde genişleme perspektifinin daralmasıyla aşırı uçların ortaya çıktığını görüyoruz. Yapılması gereken şey: Objektif ve hakkaniyetli bir yaklaşım sergilenmesi. Yakın zamanda Strasburg ve Brüksel de görüşmelerim olacak. Artık bu tutumla bu ilişkileri sürdürmemiz mümkün değil. Sürekli olarak birbirimiz hakkında konuşuyoruz birbirimizle değil. Toplu siyaset olarak bakıldığında anlamlı bir eylem planı çıkmıyor. Türkiye terörle mücadele ile Avrupa'nın güvenliğini de sağlıyor. Avrupa açısından zor bir takvim var. Seçimler var. Pek çok yerde ekonomik kriz var. Türkiye ile AB ilişkilerinin daha da sıkılaştırılması lazım. Ama rasyonel olmayan bir biçimde kendi kendilerini felç eden bir durum ortaya çıkarıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.