ABD'nin yaptırım kararına Rusya'dan sert tepki!

ABD'nin yaptırım kararına Rusya'dan sert tepki!

Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırım kararının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafına güçlü bir yanıt verileceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararlarını duyurduğu yaptırım kararına karşılık verileceğini açıkladı. Açıklamada, “Yıllar boyunca ekonomimizin gelişmesini engellemek için gösterilen beyhude çabalara rağmen ABD refleks olarak yeniden kendi çıkarları için etkisiz ve verimsiz yöntemlere başvuruyor. Rusya, tüm yaptırım maliyetleriyle birlikte kendisine verilen zararı en aza indirebileceğini kanıtladı. Kaldı ki yaptırım baskısı, çıkarlarımızı sağlam bir şekilde savunma kararlılığımızı etkileyemez” ifadelerine yer verildi.

34.jpg

Açıklamada Rusya'nın hala diplomasiye açık olduğu ve ABD'ye karşılık verileceği belirtilerek, “Karşılıklı saygı, eşitlik ve birbirimizin çıkarlarının gözetilmesi ilkelerine dayalı olarak diplomasiye açığız. Hiç şüphe olmasın ki, yaptırımlara paralel olmasa da ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.