Abdül Batur deyince akla kentsel dönüşüm gelir

Abdül Batur deyince akla kentsel dönüşüm gelir

Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, 103.4 Radyo Romantik Türk frekansında Abdullah Polat ile Manşet programında Konak seçmenine seslendi.

Kentsel dönüşümde iddiasını vurgulayan tecrübeli belediye başkanı, “İzmir’de Abdül Batur denince akla kentsel dönüşüm gelir” dedi.

Narlıdere’de 20 yıl belediye başkanlık yapmanın kendisine kattıklarını ve deneyimlerinden bahsederek, “İnsan hayatında Narlıdere’de 20 yıl belediye başkanlığı yapmak çok önemli diye düşünüyorum. Narlıdereli hemşehrilerime bana bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Kasaba hüviyeti olan ilçemizi bir çekim merkezi haline getirmeye çalıştık. Sosyal kültürel çalışmalar, kent mobilyaları, vatandaşın belediye ile bağını sağlayacak tüm yapıları ve fiziksel aktiviteleri yerine getirdik. İlk seçildiğimde yüzde 30 bir oyumuz vardı. Bırakırken yüzde 70 civarında bir oy oranına ulaştık” şeklinde konuştu.

Batur, Narlıdere için Belediye Başkan adayı Ali Engin’e gereken desteği vereceğinin altını çizerek,” Bizim ilk gözağrımız çocuğumuz gibi her zaman, benim doğup büyüdüğüm yer. Evimde benim Narlıdere’de. Ali Engin’e başarılar diliyorum. O da başarılı bir iş adamıdır. Değerli bir arkadaşımız. Yapılacak çalışmaları da kendisine ivedililikle anlattık. Günü geldiğinde bize sorulursa Narlıdere ile ilgili herşeyde yine kendisine yardımcı olacağız. 1 Nisan’dan sonra kısmet olursa Konak’ta yeni bir serüven başlıyor” diye konuştu.

İzmir’de Abdül Batur denince akla kentsel dönüşüm gelir

Batur, kentsel dönüşümde iddialı olduğunu bu sözlerle dile getirdi: “Öncelikle zaten ana yapacağımız çalışmaların başında kentin planlanması ve kentsel dönüşüm var. Gerçekten Konak’ta sahadayız. Özellikle Konak’ın sırtında ve geçmişten bu yana yapılan ömürlerini tamamlamış, fiiziki olarak 50 yıllık binaların dönüşüme ihtiyacı var. Vatandaşlarla konuştuğumuzda da vatandaşların soruları bu yönde. “Parkımız yok. Rekreasyon alanımız yok. Ne zaman imar planımız çıkacak” soruları geliyor. Bir dönüşüme ihtiyaç var. Deprem kuşağında yaşayan İzmirliler olarak yerinde dönüşüm ve vatandaşın tam mutabakatı sağlanarak komşusu değişmeyecek binası değişecek. İzmir’de Abdül Batur denince akla kentsel dönüşüm gelir. Konak’ta da bu dönüşümü hızlı bir şekilde sağlayacağız. Konak’ta Gültepe planları var. Büyükşehir Belediyesi’nde ufak tefek rötüşlerden dolayı iptal edilmiş. Önce bunları masaya yatıracağız. Buna yakın sosyal donatı alanları, yolları geniş o bölgeyi daha yaşanır bir hale getireceğiz. Konak’ta öncelikli hedefimiz budur. Bizim Konak’ta avantajımız var. Narlıdere’ye gidin bakın diyeceğiz.”

Konak’ta hazine yatıyor

Konak’ta tarihe önem vereceklerinin altını çizen Batur, “Bir hazine yatıyor. Kemeraltı’nda özellikle. Agora kazıları devam ediyor. 16 bin kişilik amfitiyatro ile ilgili çalışmalar başladı. Eski tarihi binalaırn restoresi tarihe değer katacak. İzmir’e niye geliyor turist, deniz – kum – güneş için geliyor. Ama bu projeyle özellikle Kemeraltı ve tarihi bölgelerini ön plana çıkan çalışmaları gerçekleştirirsek, İzmir’e tarih turizmi ile ilgili de turist gelmeye başlar. Bergama tarihi bölgemiz, Selçuk aksı da hareketlenir. Tarihçi hocalarımızdan da bu konuda birifing alacağız. Bizim en önemli projelerimizden birtanesi kentsel dönüşüm ikincisi ise Konak’ın tarihi ile yaşayan kent olduğunu ortaya çıkarmak” şeklinde konuştu.

Engelli ve kadınlara özel proje

Abdül Batur, “Kadınların sosyal hayata katılması için, çalışan kadınlara yönelik anaokulu projesi var. Kadınlarımızın hem sosyal hayata hem iş yaşamına katkıları olsun diye Narlıdere’de biz bunları yaptık. Konak’ta da yapacağız. Engellilerle ilgili projeler gerçekleştireceğiz. Akşam bakım merkezleri, sosyal yaşantıya katılmaları için çabalayacağız. Engelli ailelerin tüm yaşamları çocuklarıdır. Ne bir düğüne giderler, ne bir dışarı çıkarlar. Biz Narlıdere’de bununla ilgili bir çalışma yaptık.Çocuklarını bizlere bırakıyorlar. Biz akşamları çocuklarına bakıyoruz. Sonra tekrar alıyorlar. Böyle bir sosyal proje yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

Konak Manifestosu

Batur, ‘Konaklılar size neden oy versin?’ sorusuna hazırladığı Konak’a özel açıklanan manifesto ile cevap verdi: “Konak bir marka. Gece 350 bin gündüz 1 milyonu geçiyor. Konak İzmir’in kalbi. İzmir’in kalbinde biz Konak Manifestosu hazırladık. Konak’ın mahalle kavramına uygun yapılaşması ve tarihi ile yaşayan kent dedik. Kentin için akıllı çözümler. Bilgi işlemin en üst düzeyde olduğu çağdayız. Bununla alakalı çözümler sunmak hedefimiz. Çevreci bir kent olacak Konak. Bu konuda duyarlıyız. Konak’ta da çevre bilincinin oluşması ve kentin içinde yaşayan problemlerin çözülmesi asıl amacımız. Sosyal belediyecilik ve vatandaşın belediye başkanlığına erişmesi kolay olacak. En önemlisi de katılımcı kent. Odalarla, esnafla, o kentte yaşayan insanlarla muhakkak paylaşarak onlarında görüşlerini alarak,devam edeceğiz. Konak’ı ilk 2 ayda önce bir dinleyeceğim. İlk alınan kararlar çok önemli. Hesap verilir ve şeffaf olacak herşey. Belediye sayfamızdan vatandaşa rahatlıkla bunları izleyebilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.