Abdullah Gül: Unutmadık, Unutturmayacağız!

Abdullah Gül: Unutmadık, Unutturmayacağız!

İzmir Bosna Sancak Dernek üyeleri Srebrenitsa anma töreninde...

İzmir Bosna Sancak Dernek üyelerinden yaklaşık elli kişi, 24.Srebrenica anma törenlerine katıldı. Dernek Başkanı Abdullah Gül, ‘Srebrenitsa biz Boşnaklar için hiç unutulmayacak ve unutturulmayacak bir yer. Avrupa'da İkinci Dünya Savaşından sonra yaşanmış en büyük soykırımın adresi Srebrenitsa’.Sırplar, 1995 yılında Avrupa’nın göbeğinde Srebrenitsa da 8 bin 372 Boşnak Müslümanı katlederek Soykırım gerçekleşmiştir. Bu yıl da her anma törenlerinde olduğu gibi eski Akü fabrikasında gerçekleştirilen anma törenlerinde İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ve Beraberinde ki elli dernek üyesi de yerini aldı.

Törenin ardından bu yıl cesetleri bulunan 33 kişinin cenaze namazının kılınacağı Potoçari Anıt Mezarlığı'na gelerek soykırım anıtına çiçek bırakarak, cenaze namazına katılan dernek üyeleri burada şehitler için dua ettiler.

Dernek kadın kollarının hazırladığı hediyeleri Srebrenitsa Anneleri Derneğine teslim edilerek ihtiyaç sahiplerine verilmesi sağlandı.

SREBRENİTSA’YI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül Srebrenitsa anma törenlerine neden katıldıklarını şöyle açıkladı;

‘Dernek üyelerimizle her yıl olduğu gibi Srebrenitsa’lı hemşerilerimizin akrabalarımızın 24 yıl önce yaşadıkları o acı soykırımı anmak için bu yılda yaklaşık elli üyemizle gelerek acılarına ortak olmak istedik. Srebrenitsa katliamı büyük bir insanlık trajedisi olarak tarihte ki yerini kara bir leke olarak aldı.

1995 yılından günümüze 24 yıl geçmiş olmasına rağmen bu gün gerçekleştirilen 33 şehidin defin işleriyle beraber 6 bin 643'e yükseldi. Yaklaşık bin 750 Boşnak'ın cesedi bulunmuş değil. Düşünebiliyor musunuz, anneniz, babanız, çocuğunuz, kardeşiniz veya her hangi bir akrabanızın öldüğünü biliyorsunuz ancak dua edebileceğiniz bir mezarı yok.  Ne kadar acı değil mi? Yalnızca Boşnaklar değil kendini bu törenlere her kesin gelmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu soykırımı bizler asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Her yıl bu törenlere daha fazla üyelerimizle katılacağız. Çocuklarımıza anlatacağız.

Her zaman söylediğim gibi yine tekrarlıyorum, Bilge Kral Alija izetbegoviç’in de dediği gibi; ‘Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.’  Bu söz bizler için vasiyet niteliğindedir’. Dedi.

İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ HER ZAMAN BİZİM YANIMIZDA

Srebrenitsa Anneleri Dernek Başkanı Munira Subaşiç İzmir Bosna sancak Derneği Kadın Kollarının kendilerine getirdikleri hediyeler için şunu ifade etti, ‘İzmir Bosna Sancak Derneği’nden ne talep ettiysek yerine getirdiler. Bu seferde mutfak malzemeleri, mefruşat malzemeleri, kıyafet, ayakkabı ve buna benzer ihtiyaçlarımız vardı onları getirdiler. İzmir Bosna Sancak Derneği her zaman bizim yanımızda her zaman bizlere destek oluyor Dernek Başkanı Abdullah Gül’e Kadınla Kollarına ve Dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum.’ Dedi.

Dernek Kadın Kolları üyeleri de, Srebrenitsa Anneleri Derneğine dernek olarak elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bizden talep ettikleri eşyaları bir şekilde kendilerine temin ediyoruz. Onların mutluluğu bizlerin mutluluğu oluyor dediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.