Abdulvahap Olgun, 'Dünyada tedarik ve lojistik zinciri koptu'

Abdulvahap Olgun, 'Dünyada tedarik ve lojistik zinciri koptu'

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, dünyada tedarik ve lojistik zinciri koptuğunu ifade edip “İç piyasadaki büyük imalatçılar üretimlerini ihracata gönderince hammadde sıkıntısı ve zamlar peş peşe gelmeye başladı” dedi.

TTO meslek komiteleri ortak toplantısı; meclis üyeleri, kadın ve genç girişimcilerin katılımı ile oda binasında yapıldı. Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığında yapılan toplantıda güncel ekonomik gelişmeler ve odanın çalışmaları değerlendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksoy, odanın mali durumu ve üye yapısı ile ilgili bilgilendirmede bulunup “Pandemi döneminde her türlü konuda odamız aksiyon aldı. İşyerlerinin çalışma izinlerinden maske dağıtımına, sosyal yardımlaşmadan tablet dağıtımına, hatta aşılıma hizmetine kadar her konuda çalışma yapıldı. Bu konuda Torbalı’da oda üyelerimize önemli hizmetler sunduk” dedi.

kullan.jpg

HAMMADDE SIKINTISI VAR

Toplantıda kürsüye çıkan Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ise dünyada tedarik ve lojistik zincirinin koptuğuna vurgu yapıp “Pandemi ticaretin şeklini ve kurulu düzeni bozdu. Ülkemiz kapanma döneminde üretim ve lojistiği durdurmadı, bu çok doğru bir karardı. Ama son dönemde tüm dünyada tedarik ve lojistik zinciri kırılınca; hammadde, yükselen navlun fiyatları ve konteyner tedariki başta olma üzere büyük sıkıntılar baş göstermeye başladı. Ayrıca iç piyasadaki büyük imalatçılar üretimlerinin önemli bir kısmını ihracata gönderiyor. Bunun sonucunda iç piyasada hammadde sıkıntısı baş gösterdi, zamlar peş peşe gelmeye başladı” dedi

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI KOYUYORUZ

Odanın takip ettiği projeleri le ilgili de bilgi veren Olgun “En büyük projemiz; odanın yapımını üstlendiği Ticaret Kongre Merkezi’nde sona geldik yakında ilçenin hizmetine sunacağız. Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya’nın desteği ile Kemalpaşa Kavşağı’nın yapımı bugünlerde başlıyor. Mobilya OSB’de de bakanlık gerekli onayı verdi. Ayrancılar ve Pancar’a açılması planlanan otoban kavşağındaki tıkanıklığı çözmek için önümüzdeki günlerde Sayın Tunç Soyer’e ile görüşeceğiz. Endüstriyel Atık Artırma Projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale yaptı. Üyelerimizin ve ilçenin sıkıntı yaşadığı her konuda inisiyatif alıp çözümüne katkı koymaya çalışıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.