ABD'ye karşı bir destek daha!

ABD'ye karşı bir destek daha!

Bakan Çavuşoğlu ile görüşen Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, "Sırbistan hiçbir zaman Türkiye'ye karşı çalışacak bir koalisyonun içinde yer almayacaktır" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Sırp mevkidaşı Ivica Dacic'le ortak basın toplantısı düzenledi. 

ABD ile yaşanan gerginlik hakkında konuşan Çavuşoğlu, "F-35 anlaşması tek taraflı iptal edilemez. Tehdit diliyle bir yere varılamaz. Benim de izlenimim ABD bu sorunları çözmek istemiyor, seçimlerde bunu malzeme yapmak istiyor" dedi. Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic de "Sırbistan hiçbir zaman  Türkiye'ye karşı çalışacak bir koalisyonun içinde yer almayacaktır" ifadesini kullandı.


Sırbistan'ın Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sırbistan  Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, Sırbistan'ın Antalya Fahri Konsolosluğunun  açılışını yaptı. Resmi açılışa Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sırbistan'ın  Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic ve Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi  Büyükelçi Hüseyin Avni Aksoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya'da  yaşayan Sırp vatandaşlar katıldı. Sırbistan'ın Antalya Fahri Konsolosu Belek Turizm Yatırımcıları Ortak  Girişim AŞ (BETUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk oldu. Çavuşoğlu, Öztürk'e Konsolosluğun buyrultu belgesinin yanı sıra anı  tabağı ve gümüş kaftan hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.