ABLAMLA DERTLEŞTİK

ABLAMLA DERTLEŞTİK

Enes Yıldız yazdı

Yine hiç gitmeyenler geldiler bu yıldızlı gecede. Gecenin derin derin insanı depresyona koyduğu saatlerde, kimseyi bulamadığım için Yıldız ablamı aldım karşıma uzun uzun dertleştik. Ben anlattım o dinledi. Ben söyledim o çare üretti. Ben sordum o söyledi. Ben ağladım o sakinleştirdi.

Dedim ki, Yıldız abla ben âşık oldum ama o bana âşık değildi. Dedi ki, âşık oldum saklamadım, kendime sığmadım, yar bildiğime anlattım, ama ben âşıktım o değildi her hangi biri kadar. Dedim abla, benim değildi o başkasına aitti ve çok geçti artık. Dedi ki, ama evlisin, benim değilsin, yıllar önce nerdeydin, çok geciktik sevgilim. Kendime laf anlatamıyorum, kalbime söz geçiremiyorum dedim. Bit dersin bitmez ki aşk laftan anlamaz ki dedi. Eğer bana, benim için öl deseydi, ölürdüm dedim. Gömleğinin bir kolunu darağacı belledim dedi. Çok seviyorum abla, bir görsen sende seversin dedim. Bir yârim var herkesten güzel ama deli dedi. Onsuz yapamıyorum, nefesim daralıyor dedim. Kahretsin yapamıyorum, seni sevmeyi ağır ödüyorum dedi. Ben vazgeçmeyi çok istedim ama olmadı dedim. Vazgeçtim yana yana, kaçtıkça sana geri dönüyorum dedi.

b8a1244512585534.jpg

Karşılıklı aşk nedir dedim? Karşılıklı aşk bir destandır, aşkla mevsim hep ilkbahardır dedi. Keşke şimdi kapı çalsa da sana geldim dese dedim. Hadi çat kapı gel sevineyim dedi. Hadi geldi diyelim, ya anlaşamaz kavga edersek ne olacak dedim. Biraz kavga ederiz, belki biraz güleriz, bir küser, bir barışır kalbimiz dedi. Bu nasıl bir derttir, sevmek ne zor şeydir dedim. Sevmek zor mu söyle, yoksa kolay mı dedi? Onu gördüğümde cennet benim oluyor dedim. Sana dokunmak Allah’tan bir lütuf sanki dedi. Keşke hiç gitmeseydi, hep bende kalsaydı dedim be abla. Kal yanımda, uğrunda deliriyorum, küçücüğüm kal dedi. Ben onsuz deliyim, viraneyim dedim. Ben bir deliyim aşkından, unutamazsın beni canım dedi. Ne yapmam lazım beddua mı edeyim dedim? Seninde kalbini çalsın başkaları mal gibi dedi.

Yalan değil, ben bu aşk sayfasını kapatmak istiyorum dedim. Yalanı dolanıyla, zararı ziyanıyla kapandı bir sayfa aşk daha dedi. Ben ona her şeyimi verirdim dedim. Ben o yâre ne dil döktüm ben bilirim dedi. Biz bir elmanın iki yarısı olabilirdik dedim. İki kere beş on eder seninle ben bir dedi. Dağıttı bu kız beni, parçaladı be abla dedim. Dağıldım biraz toparlanmalıyım dedi. Onu görünce kendime geliyorum dedim. Şifa dolusun sevgilim, iyileşiyorum seninle dedi. Onu gördüğüm günden beri yanıyorum dedim. Ne güneş, ne ateş gözlerin yüzüme değdi eriyorum dedi. O çok farklı dedim Yıldız abla. Şivesi sensin aşkın buda senin farkın dedi.

O benim hayatımdı be abla dedim. Sen ülkesin ben şehir, sen zindansın ben esir, sana her şey verilir, sen hayatsın dedi. Bana yar olmazsa başkasına da yar olmasın abla dedim. İki dünya bir araya gelse imkânsız, seni benden başkasına yar edemem ki dedi. Yıldız abla ben, per perişanım dedim. Yar yüreğim yoluna perişan dedi. Abla, sanki beni dövmüşler gibi dedim. Hafife alma, aşk vurur insana dedi. Artık dayanamıyorum dedim. Dayan yüreğim dayan, dayan yarına inan dedi. Abla bu kız çok ama çok güzel dedim. Başıma bela güzelliğin, kaçınamam ki elindeyim, düşünemezsin nasıl sevdim, her şeyden çok dedi. Ne yapayım be abla, bir canım kaldı verilmelik dedim. Sana bir canım kaldı verirsem rahatlar mısın dedi. Bir daha sevmek istemiyorum dedim. Sevgilim yeminliyim, sana ben tövbeliyim ağzınla kuş tutsan da sevmeyeceğim dedi. Tekrar dünyaya gelsem yine onu severdim dedim. Bin ömrüm daha olsa, kollarında son bulsa, eğer sana kavuşmak varsa, ölmek düğün gibidir bana dedi.

Bırakmaz beni dedim abla. Bırakma beni, ben artık sensiz imkânsızım dedi. Çok ağır bu yük taşıyamıyorum dedim. Ayrılığın yükü ağır taşıyamayız sevgilim dedi. Ben ne dediysem ablam karşılık verdi. O şarkıları hep içime söyledi...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.